Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014 bolets. conill. cuina catalana

blog5

 

 

Ingredients:

1 Conill

Un grapat de rovellons

1 Ceba grossa

Uns grans d’all

1/2 Pastanaga

1 tomĂ quet madur

1 Copeta de vi ranci

Oli d’oliva verge extra

Sal 

Pebre negre

1 Farcellet d’herbes

Una mica de brou

Ingredients per la picada: 

El fetge del conill

1 Gra d’all

Un grapat d’ametlles

1 Carquinyoli

Julivert

 

blog4

 

 

ElaboraciĂł:

Tallem el conill en 8 trossos i el fregim a foc fort per que ens quedi daurat. A continuaciĂł hi afegim la ceba, la pastanaga picadetes, els alls i les herbes. Ho deixem una estoneta a foc lent i amb la cassola tapada. Quan les verdures siguin una mica cuites hi tirem el tomĂ quet sense pell ni llavors i al cap d’una estoneta el vi ranci, i deixem que vagi fent “xup-xup” tot plegat fins que redueixi el vi. Seguidament ho banyem amb una mica de brou i continuem la cocciĂł a foc lent fins que el conill sigui cuit.

Retirem el conill i pasem la salsa per la batedora i un colador fi.

Tornem a posar la salsa a la cassola i afegim els bolets, prèviament netejats amb un drap humit, quan siguin cuits, afegim altra vegada el conill i la picada i ho deixem coure 5 minuts.

Deixem reposar el guisat (Millor d’un dia per l’altre) I ja el tindrem a punt.

ElaboraciĂł de la picada:

Fregim el fetge del conill i el piquem o triturem juntament amb les ametlles, el carquinyoli i l’all i julivert deixatant-lo amb una mica del mateix suc de la cocciĂł del conill.

 

blog3

Maridatge recomanat:

Del conill estĂ  tot dit si bĂ© els catalans tenim un veritable delit.  Orictulagus counĂ­culus, pels il.lustrats, un plat ” apanyat”, generĂłs versĂ til de carn blanca amb poc greix, i que lliga amb quasi tot, des d’una brasa aliada del allioli, dins d’un arròs, amb una bona salsa de tomĂ quet (per a sucar-hi pa ) o bĂ©, rostit per a llepar-se els dits. Un plat que necessariament Ă©s obligat un vi, vi negre sense dubte. Crec que el negre del PenedĂ©s es una molt bona companyia, un vi ben fet, generalment suau, quasi subtil malgrat el seu color en un terreny de transiciĂł des del mar fins a les primeres serralades, on Montserrat s’aixeca majestuĂłs vetllant pel pla. Però deixem-nos de poesia i anem cara  al vi que ajuda  al tall!  Un vi del Penedès de la familia MilĂ  amb la marca Mas Comtal, ben vestit i d’agradable pas, vigileu , s’acaba aviat!

AgustĂ­ Salas Rolland.

mcone09_art800

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que tenĂ­em, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta mĂ©s… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta Ă©s una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista Ă©s el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bĂ© xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: conill

Conill rostit

Publicat dia 14 juny 2014

  El rostit humit és el nom d’una tècnica de cocciĂł molt popular i tĂ­pic de la cuina catalana. Consisteix a coure aus carns o caça estovant-les i enrossint-les amb la humitat que desprenen les verdures que es poden afegir. Generalment es fa en cassola de fang, per la…

Llegeix-ne més

Conill amb Samfaina

Publicat dia 20 abril 2014

Podriem ben dir que hem fet un de tants d’aquells plats per excel·lència de la Cuina Catalana. Aquesta Ă©s la meva manera de fer-lo, i us puc assegurar que ha estat un autèntic plaer pels sentits, cuinar-lo i desprĂ©s menjar-lo…….

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al PaĂ­s ValenciĂ ) No Ă©s un pastĂ­s, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta