Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014 bolets. conill. cuina catalana

blog5

 

 

Ingredients:

1 Conill

Un grapat de rovellons

1 Ceba grossa

Uns grans d’all

1/2 Pastanaga

1 tomàquet madur

1 Copeta de vi ranci

Oli d’oliva verge extra

Sal 

Pebre negre

1 Farcellet d’herbes

Una mica de brou

Ingredients per la picada: 

El fetge del conill

1 Gra d’all

Un grapat d’ametlles

1 Carquinyoli

Julivert

 

blog4

 

 

Elaboració:

Tallem el conill en 8 trossos i el fregim a foc fort per que ens quedi daurat. A continuació hi afegim la ceba, la pastanaga picadetes, els alls i les herbes. Ho deixem una estoneta a foc lent i amb la cassola tapada. Quan les verdures siguin una mica cuites hi tirem el tomàquet sense pell ni llavors i al cap d’una estoneta el vi ranci, i deixem que vagi fent “xup-xup” tot plegat fins que redueixi el vi. Seguidament ho banyem amb una mica de brou i continuem la cocció a foc lent fins que el conill sigui cuit.

Retirem el conill i pasem la salsa per la batedora i un colador fi.

Tornem a posar la salsa a la cassola i afegim els bolets, prèviament netejats amb un drap humit, quan siguin cuits, afegim altra vegada el conill i la picada i ho deixem coure 5 minuts.

Deixem reposar el guisat (Millor d’un dia per l’altre) I ja el tindrem a punt.

Elaboració de la picada:

Fregim el fetge del conill i el piquem o triturem juntament amb les ametlles, el carquinyoli i l’all i julivert deixatant-lo amb una mica del mateix suc de la cocció del conill.

 

blog3

Maridatge recomanat:

Del conill està tot dit si bé els catalans tenim un veritable delit.  Orictulagus counículus, pels il.lustrats, un plat ” apanyat”, generós versàtil de carn blanca amb poc greix, i que lliga amb quasi tot, des d’una brasa aliada del allioli, dins d’un arròs, amb una bona salsa de tomàquet (per a sucar-hi pa ) o bé, rostit per a llepar-se els dits. Un plat que necessariament és obligat un vi, vi negre sense dubte. Crec que el negre del Penedés es una molt bona companyia, un vi ben fet, generalment suau, quasi subtil malgrat el seu color en un terreny de transició des del mar fins a les primeres serralades, on Montserrat s’aixeca majestuós vetllant pel pla. Però deixem-nos de poesia i anem cara  al vi que ajuda  al tall!  Un vi del Penedès de la familia Milà amb la marca Mas Comtal, ben vestit i d’agradable pas, vigileu , s’acaba aviat!

Agustí Salas Rolland.

mcone09_art800

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: conill

Conill rostit

Publicat dia 14 juny 2014

  El rostit humit és el nom d’una tècnica de cocció molt popular i típic de la cuina catalana. Consisteix a coure aus carns o caça estovant-les i enrossint-les amb la humitat que desprenen les verdures que es poden afegir. Generalment es fa en cassola de fang, per la…

Llegeix-ne més

Conill amb Samfaina

Publicat dia 20 abril 2014

Podriem ben dir que hem fet un de tants d’aquells plats per excel·lència de la Cuina Catalana. Aquesta és la meva manera de fer-lo, i us puc assegurar que ha estat un autèntic plaer pels sentits, cuinar-lo i després menjar-lo…….

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta