Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014 bolets. conill. cuina catalana

blog5

 

 

Ingredients:

1 Conill

Un grapat de rovellons

1 Ceba grossa

Uns grans d’all

1/2 Pastanaga

1 tomàquet madur

1 Copeta de vi ranci

Oli d’oliva verge extra

Sal 

Pebre negre

1 Farcellet d’herbes

Una mica de brou

Ingredients per la picada: 

El fetge del conill

1 Gra d’all

Un grapat d’ametlles

1 Carquinyoli

Julivert

 

blog4

 

 

Elaboració:

Tallem el conill en 8 trossos i el fregim a foc fort per que ens quedi daurat. A continuaci√≥ hi afegim la ceba, la pastanaga picadetes, els alls i les herbes. Ho deixem una estoneta a foc lent i amb la cassola tapada. Quan les verdures siguin una mica cuites hi tirem el tom√†quet sense pell ni llavors i al cap d’una estoneta el vi ranci, i deixem que vagi fent “xup-xup” tot plegat fins que redueixi el vi. Seguidament ho banyem amb una mica de brou i continuem la cocci√≥ a foc lent fins que el conill sigui cuit.

Retirem el conill i pasem la salsa per la batedora i un colador fi.

Tornem a posar la salsa a la cassola i afegim els bolets, prèviament netejats amb un drap humit, quan siguin cuits, afegim altra vegada el conill i la picada i ho deixem coure 5 minuts.

Deixem reposar el guisat (Millor d’un dia per l’altre) I ja el tindrem a punt.

Elaboració de la picada:

Fregim el fetge del conill i el piquem o triturem juntament amb les ametlles, el carquinyoli i l’all i julivert deixatant-lo amb una mica del mateix suc de la cocci√≥ del conill.

 

blog3

Maridatge recomanat:

Del conill est√† tot dit si b√© els catalans tenim un veritable delit. ¬†Orictulagus coun√≠culus, pels il.lustrats, un plat ” apanyat”, gener√≥s vers√†til de carn blanca amb poc greix, i que lliga amb quasi tot, des d’una brasa aliada del allioli, dins d’un arr√≤s, amb una bona salsa de tom√†quet (per a sucar-hi pa ) o b√©, rostit per a llepar-se els dits. Un plat que necessariament √©s obligat un vi, vi negre sense dubte. Crec que el negre del Pened√©s es una molt bona companyia, un vi ben fet, generalment suau, quasi subtil malgrat el seu color en un terreny de transici√≥ des del mar fins a les primeres serralades, on Montserrat s’aixeca majestu√≥s vetllant pel pla. Per√≤ deixem-nos de poesia i anem cara ¬†al vi que ajuda ¬†al tall! ¬†Un vi del Pened√®s de la familia Mil√† amb la marca Mas Comtal, ben vestit i d’agradable pas, vigileu , s’acaba aviat!

Agustí Salas Rolland.

mcone09_art800

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arr√≤s d‚Äôaprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que ten√≠em, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta m√©s‚Ķ I ens ha quedat un arr√≤s de muntanya per llepar-se‚Äôn els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta √©s una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista √©s el bolet, en aquest cas camagroc, per√≤ podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o b√© xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: conill

Conill rostit

Publicat dia 14 juny 2014

  El¬†rostit humit¬†√©s el nom d’una t√®cnica de cocci√≥ molt popular¬†i t√≠pic¬†de la cuina catalana.¬†Consisteix a coure aus carns o ca√ßa¬†estovant-les i enrossint-les amb la humitat¬†que desprenen les verdures¬†que es poden afegir.¬†Generalment es fa en cassola de fang, per la…

Llegeix-ne més

Conill amb Samfaina

Publicat dia 20 abril 2014

Podriem ben dir que hem fet un de tants d’aquells plats per excel¬∑l√®ncia de la Cuina Catalana. Aquesta √©s la meva manera de fer-lo, i us puc assegurar que ha estat un aut√®ntic plaer pels sentits, cuinar-lo i despr√©s menjar-lo…….

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5‚ÄĮ‚ā¨ el quilo. Podr√≠em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al Pa√≠s Valenci√†) No √©s un past√≠s, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta