Ingredients:
1 Conill
Un grapat de rovellons
1 Ceba grossa
Uns grans d’all
1/2 Pastanaga
1 tomà quet madur
1 Copeta de vi ranci
Oli d’oliva verge extra
SalÂ
Pebre negre
1 Farcellet d’herbes
Una mica de brou
Ingredients per la picada:Â
El fetge del conill
1 Gra d’all
Un grapat d’ametlles
1 Carquinyoli
Julivert
Elaboració:
Tallem el conill en 8 trossos i el fregim a foc fort per que ens quedi daurat. A continuació hi afegim la ceba, la pastanaga picadetes, els alls i les herbes. Ho deixem una estoneta a foc lent i amb la cassola tapada. Quan les verdures siguin una mica cuites hi tirem el tomà quet sense pell ni llavors i al cap d’una estoneta el vi ranci, i deixem que vagi fent “xup-xup” tot plegat fins que redueixi el vi. Seguidament ho banyem amb una mica de brou i continuem la cocció a foc lent fins que el conill sigui cuit.
Retirem el conill i pasem la salsa per la batedora i un colador fi.
Tornem a posar la salsa a la cassola i afegim els bolets, prèviament netejats amb un drap humit, quan siguin cuits, afegim altra vegada el conill i la picada i ho deixem coure 5 minuts.
Deixem reposar el guisat (Millor d’un dia per l’altre) I ja el tindrem a punt.
Elaboració de la picada:
Fregim el fetge del conill i el piquem o triturem juntament amb les ametlles, el carquinyoli i l’all i julivert deixatant-lo amb una mica del mateix suc de la cocció del conill.
Maridatge recomanat:
Del conill està tot dit si bé els catalans tenim un veritable delit.  Orictulagus counÃculus, pels il.lustrats, un plat ” apanyat”, generós versà til de carn blanca amb poc greix, i que lliga amb quasi tot, des d’una brasa aliada del allioli, dins d’un arròs, amb una bona salsa de tomà quet (per a sucar-hi pa ) o bé, rostit per a llepar-se els dits. Un plat que necessariament és obligat un vi, vi negre sense dubte. Crec que el negre del Penedés es una molt bona companyia, un vi ben fet, generalment suau, quasi subtil malgrat el seu color en un terreny de transició des del mar fins a les primeres serralades, on Montserrat s’aixeca majestuós vetllant pel pla. Però deixem-nos de poesia i anem cara  al vi que ajuda  al tall!  Un vi del Penedès de la familia Milà amb la marca Mas Comtal, ben vestit i d’agradable pas, vigileu , s’acaba aviat!
Agustà Salas Rolland.