Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015 arrossos. bolets. carxofes. conill

blog2

 

Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!

Ingredients:

Conill rostit (Amb el seu suc, veure recepta)

4 Carxofes

Un grapat de ceps (Naturals o dehidratats, segons temporada)

1 Nyora

4 taces d’arròs bomba del Delta de l’Ebre o de Pals

Brou suau de carn o verdures

Sal

Uns brins de safrà

 

blog1

Elaboració:

Ja us he comentat abans que aquest arròs l’he fet amb conill rostit que ens va sobrar el dia anterior. Per tant, primer veurem la recepta del Conill Rostit clicant aquesta imatge:

 

blog1

 

Posarem els ceps en remull unes hores per tal de deshidratar-los. També posarem la nyora amb remull una bona estona per poder treure’n la carn. Agafarem el suc del rostit i el posarem en una cassola de fang o de ferro, l’escalfarem i hi fregirem lleugerament les carxofes i els ceps. A continuació hi posarem la carn de la nyora, li donem uns tombs i afegirem l’arròs per tal de rossejar-lo. Tot seguit hi afegim els talls de conill, i després el brou que tindrem bullint en una altra olla. Volem que ens quedi una mica caldós, per tant la proporció serà de com a mínim 3 mides per cada mida d’arròs i potser una mica més. Ara serà el moment de posar-hi el safrà. Coem a foc ràpid tres minuts, uns dotze minuts més a foc mitjà i en aquest moment hi podem posar una picada d’all i julivert, deixant-lo coure a foc ràpid tres minuts més. Retirem del foc, deixem reposar la cassola uns minuts, i a punt per menjar.

 

blog3

Maridatge recomanat:

Un arròs d’aprofitament que us farà bon profit! Un exemple molt català on, tot té el seu lloc i el seu moment i, en aquest cas el seu vi, un Novell de la Cooperativa de Garriguella (Empordà D.O.) Un negre jove, suau i bevedor. Bon profit!

Agustí Salas Rolland.

10376135_833882836650961_635424560027153559_n

 

 

Receptes similars: arrossos

Arròs a la Cassola a la Catalana

Publicat dia 24 març 2015

  Deixant de banda les polèmiques que, si paella o que si arròs, tot i reiterar que el seu nom ve donat en principi pel recipient en el qual es fa (Com l’escudella, per exemple, que antigament donava nom al…

Llegeix-ne més

Arròs de Carn i Marisc (Paella a la catalana o Arròs a la paella)

Publicat dia 18 juliol 2014

    Després d’una conversa amb varis amics gatrònoms, vaig decidir posar-li el nom a aquesta recepta, i anomenar-la PAELLA A LA CATALANA, amb tots els meus respectes cap a la “Paella” originariament valenciana i que no té res a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: bolets

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta és una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista és el bolet, en aquest cas camagroc, però podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o bé xampinyons o…

Llegeix-ne més

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Receptes similars: carxofes

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Carxofes amb Calamarsons

Publicat dia 17 desembre 2014

La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França i…

Llegeix-ne més

Receptes similars: conill

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Conill rostit

Publicat dia 14 juny 2014

  El rostit humit és el nom d’una tècnica de cocció molt popular i típic de la cuina catalana. Consisteix a coure aus carns o caça estovant-les i enrossint-les amb la humitat que desprenen les verdures que es poden afegir. Generalment es fa en cassola de fang, per la…

Llegeix-ne més

Comenta