Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

“Paté” d’albergínia i tonyina

Publicat dia 13 agost 2012 pica-pica. pinxos
Una recepteta molt sana del meu amic Emili, per berenar, esmorzar, sopar o picar a quasevol hora. Molt ràpida i fàcil de fer.

Ingredients:

2 albergínies
1 llauna petita de tonyina amb oli d’oliva

2 pebrots del “Piquillo” (opcional)
Oli d’oliva verge extra
Sal

Preparació:

Pelem les albergínies i les introduïm en una bossa de plàstic per anar al microones.
Les posem a coure uns 8-10 minuts a temperatura màxima.
Deixem que es refredin i les triturem amb la batedora elèctrica juntament amb la tonyina i ja tenim el “paté” llest.
En aquest cas hi hem afegit també un parell de pebrots del “Piquillo”.

Receptes similars: pica-pica

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió…

Llegeix-ne més

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014

  Tal i com mana la tradició, per Sant Joan, musclos, sardines i cava. Ingredients: 1 Kg. de musclos de roca 2 grans d’all 1 bitxo 1 trosset de llimona Pebre negre Vi blanc sec Oli d’oliva verge extra Elaboració:…

Llegeix-ne més

Comenta