Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014 aperitius. entrants. pica-pica. tapes

 

Tal i com mana la tradiciĂł, per Sant Joan, musclos, sardines i cava.

Ingredients:

1 Kg. de musclos de roca

2 grans d’all

1 bitxo

1 trosset de llimona

Pebre negre

Vi blanc sec

Oli d’oliva verge extra

ElaboraciĂł:

En una cassola fonda amb un raig d’oli d’oliva, fregim els alls laminats (en compte que no es cremin) juntament amb el bitxo.
A continuaciĂł hi tirem un bon raig de vi blanc, juntament amb la llimona i deixem que redueixi a la meitat.
Tot seguit hi afegim els musclos nets i empebrats, i coem amb la cassola tapada fins que s’obrin.

 

 

Maridatge del musclos:

Tot un plat “passador”, alegre, de bon preu i fĂ cil de fer. Crec que Ă©s una de les menges mĂ©s tradicionals al nostre paĂ­s i ja se que no fa fi, però el millor Ă©s sucar pa amb el suquet! 
Jo tiraria pel dret, un vi d’agulla blanc, fresc i de bon beure, segons la colla, dos o tres ampolles, no fora que fĂ©ssim curt!

AgustĂ­ Salas Rolland.
AquĂ­ us adjunto un article escrit l’any 2013 per el nostre amic Miquel Sen: SARDINES I MUSCLOS

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per clĂ ssica i tòpica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloĂŻsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre tĂ© el seu llibre, aquĂ­ tenim la versiĂł…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarrĂł o simplement…

Llegeix-ne més

Croquetes de BacallĂ 

Publicat dia 20 març 2014

  Aprofitant les jornades de la “Ruta del BacallĂ ” que es van celebrar entre el 16 de març i el 6 d’abril,vam voler dedicar aquesta recepta al Gremi de Bacallaners de Catalunya. Les croquetes de bacallĂ  amb patata, pebre, canyella…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pica-pica

Bunyols de bacallĂ 

Publicat dia 26 agost 2013

  Uns bons bunyols de bacallĂ , tant per dinar o sopar, com per picar, no ens poden faltar a la nostra taula de tant en tant.   És una recepta tan antiga com extraordinĂ ria. Ferran AgullĂł, al “Llibre de la cuina catalana”…

Llegeix-ne més

Les”Braves”de l’Eduard

Publicat dia 23 agost 2013

   Amb aquesta recepta vaig guanyar el juliol del 2013, el concurs “Millor recepta del mes” de Receptes.cat. De sabors no se n’acabarĂ  mai de parlar, escriure i elaborar. I en el cas de les patates braves, cadascĂş per on…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tapes

Tripa amb Cap i Pota de Vedella (“Callos”)

Publicat dia 22 gener 2014

Un plat que sembla ser d’origen madrileny, encara que es desconeix el seu origen exactament.  Existeixen receptes del plat que daten de l’any 1599 que en el llibre Guzmán d’Alfarache de Mateo Alemany esmenta el plat de “callos” com: “revoltillos…

Llegeix-ne més

Pop a la Gallega (Polbo á Feira)

Publicat dia 17 desembre 2013

  El plat consisteix en pop net de les seves vĂ­sceres i que Ă©s cuit sencer durant algun temps ( preferiblement en una olla de coure ) amb l’objecte d’estovar la seva carn , de vegades Ă©s congelat uns dies…

Llegeix-ne més

Comenta