Tal i com mana la tradició, per Sant Joan, musclos, sardines i cava.
Ingredients:
1 Kg. de musclos de roca
2 grans d’all
1 bitxo
1 trosset de llimona
Pebre negre
Vi blanc sec
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
En una cassola fonda amb un raig d’oli d’oliva, fregim els alls laminats (en compte que no es cremin) juntament amb el bitxo.
A continuació hi tirem un bon raig de vi blanc, juntament amb la llimona i deixem que redueixi a la meitat.
Tot seguit hi afegim els musclos nets i empebrats, i coem amb la cassola tapada fins que s’obrin.
Maridatge del musclos:
Tot un plat “passador”, alegre, de bon preu i fà cil de fer. Crec que és una de les menges més tradicionals al nostre paÃs i ja se que no fa fi, però el millor és sucar pa amb el suquet!Â
Jo tiraria pel dret, un vi d’agulla blanc, fresc i de bon beure, segons la colla, dos o tres ampolles, no fora que féssim curt!