Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014 aperitius. entrants. pica-pica. tapes

 

Tal i com mana la tradició, per Sant Joan, musclos, sardines i cava.

Ingredients:

1 Kg. de musclos de roca

2 grans d’all

1 bitxo

1 trosset de llimona

Pebre negre

Vi blanc sec

Oli d’oliva verge extra

Elaboració:

En una cassola fonda amb un raig d’oli d’oliva, fregim els alls laminats (en compte que no es cremin) juntament amb el bitxo.
A continuació hi tirem un bon raig de vi blanc, juntament amb la llimona i deixem que redueixi a la meitat.
Tot seguit hi afegim els musclos nets i empebrats, i coem amb la cassola tapada fins que s’obrin.

 

 

Maridatge del musclos:

Tot un plat “passador”, alegre, de bon preu i f√†cil de fer. Crec que √©s una de les menges m√©s tradicionals al nostre pa√≠s i ja se que no fa fi, per√≤ el millor √©s sucar pa amb el suquet!¬†
Jo tiraria pel dret, un vi d’agulla blanc, fresc i de bon beure, segons la colla, dos o tres ampolles, no fora que f√©ssim curt!

Agustí Salas Rolland.
Aqu√≠ us adjunto un article escrit l’any 2013 per el nostre amic Miquel Sen: SARDINES I MUSCLOS

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per cl√†ssica i t√≤pica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les clo√Įsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre t√© el seu llibre, aqu√≠ tenim la versi√≥…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastron√≤miques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarr√≥ o simplement…

Llegeix-ne més

Croquetes de Bacallà

Publicat dia 20 març 2014

  Aprofitant les jornades de la “Ruta del Bacall√†” que es van celebrar entre el 16 de mar√ß i el 6 d’abril,vam voler dedicar aquesta recepta al Gremi de Bacallaners de Catalunya. Les croquetes de bacall√† amb patata, pebre, canyella…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pica-pica

Bunyols de bacallà

Publicat dia 26 agost 2013

  Uns bons bunyols de bacall√†, tant per dinar o sopar, com per picar, no ens poden faltar a la nostra taula de tant en tant.   √Čs una¬†recepta tan antiga com extraordin√†ria. Ferran Agull√≥,¬†al “Llibre de la cuina catalana”…

Llegeix-ne més

Les”Braves”de l’Eduard

Publicat dia 23 agost 2013

  ¬†Amb aquesta recepta vaig guanyar el juliol del 2013, el concurs “Millor recepta del mes” de Receptes.cat. De sabors no se n’acabar√† mai de parlar, escriure i elaborar. I en el cas de les patates braves, cadasc√ļ per on…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tapes

Tripa amb Cap i Pota de Vedella (“Callos”)

Publicat dia 22 gener 2014

Un plat que sembla ser d’origen madrileny, encara que es desconeix el seu origen exactament. ¬†Existeixen receptes del plat que daten de l’any 1599 que en el llibre Guzm√°n d’Alfarache de Mateo Alemany esmenta el plat de “callos” com: “revoltillos…

Llegeix-ne més

Pop a la Gallega (Polbo √° Feira)

Publicat dia 17 desembre 2013

  El plat consisteix en pop net de les seves v√≠sceres i que √©s cuit sencer durant algun temps ( preferiblement en una olla de coure ) amb l’objecte d’estovar la seva carn , de vegades √©s congelat uns dies…

Llegeix-ne més

Comenta