Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Pagell al forn

Publicat dia 27 octubre 2012 peix i marisc
 

 

Veieu les patatetes que hi ha al costat del peix? Celestials! I el pagell també, naturalment!

Ingredients:

Per persona: 

1 pagell d’uns 250 g. 
1 patata tipus Kenebec 
1 ceba tendra 
2 alls tendres 
Una mica de pebrot verd 
1 got de fumet de peix (o aigua)
Un bon raig de vi blanc sec
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Pebre vermell dolç
Una fulla de llorer
Un trosset de llimona
Julivert

Elaboració:

Tallem la ceba, els alls tendres i els pebrots a làmines fines i la patata a rodanxes. 
En una safata de forn, hi posem un bon raig d’oli d’oliva i col·loquem al fons les patates i al damunt, la ceba, els alls tendres i el pebrot. Hi posem també un trosset de llimona. Salem i empebrem.
Hi tirem un altre raig d’oli per sobre, i tot seguit, un raig de vi blanc sec i una mica d’aigua o fumet.
Ho fiquem al forn a uns 200º, uns 15 min.
Seguidament i quan les patates ja estan una mica cuites, salem el peix, el col·loquem a la safata i ho tornem a enfornar uns altres 15 min.
A continuació hi afegim una mica de pebre vermell i una picada d’all i julivert. 

Dos minutets més i ja tenim el peix a punt.
I bon profit!!

 

 

Maridatge d’aquest plat:

Pel Pagell , un blanc no gaire conegut pel gran públic, un Pazo Barrantes , D.O. Albarinyo (és de Marqués de Murrieta) on vaig tenir el plaer d’assitir a la seva taula a la “mis en scene”, un gran vi blanc dels molts que avui es fan a Galicia. Ah !! una recomanació : fiqueu el nas a la copa i flaireu , es el primer missatge del vi !

Agustí Salas Rolland.

 



Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta