4 tasses (de les de cafè) d’arròs “bomba”
Pollastre i conill*
Mongeta tendra
1 ceba mitjaneta
Un troç de pebrot vermell
Un pebrot verd petit
2 grans d’all
2 tomà quets petits ratllats
Julivert
Oli d’oliva verge extraÂ
Sal
Pebre
Aigua o brou de pollastre (dues mides per cada mida d’arròs i una miqueta més)
* La quantitat del pollastre i el conill pot variar, fins i tot podriem fer l’arròs amb les aletes i menuts.
Elaboració:
Tallem el pollastre i el conill a trossets petits, el salpebrem i el fregim a la paella amb oli d’oliva i el reservem.
A continuació, tallem les verduretes petitones i fem el sofregit en el mateix oli, començant per la ceba i quan sigui una mica feta, els pebrots i els alls. Passada una estoneta hi tirem el tomà quet i, com sempre, aquella bona dosi de paciència que li hem de posar a un bon sofregit.
Un cop fet el sofregit hi rossegem l’arròs i posem el pollastre, el conill i la mongeta i ho banyem amb el brou bullint.
El deixem a foc fort tres minutets, dotze a foc mitjà , i els últims tres minuts, altre vegada a foc més fort. En aquest punt hi podem tirar una picadeta d’all i julivert.
Deixem reposar una mica la paella i a punt per menjar!