Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Arròs amb Pollastre i/o Conill

Publicat dia 24 gener 2013 arrossos

 

 

Aquest arròs bé el podriem anomenar “Paella”, o al menys és d’estil paella, sec i amb carn i verdures, però en aquest cas amb pocs ingredients, pollastre i mongeta tendra. A part del sofregit i l’arròs, és clar. Un arròs que pot ser, de senzill, un bon plat de cada dia i perquè no, de festa. 
Ingredients per a 4 persones:

4 tasses (de les de cafè) d’arròs “bomba”
Pollastre i conill*
Mongeta tendra
1 ceba mitjaneta
Un troç de pebrot vermell
Un pebrot verd petit
2 grans d’all
2 tomàquets petits ratllats
Julivert
Oli d’oliva verge extra 
Sal
Pebre
Aigua o brou de pollastre (dues mides per cada mida d’arròs i una miqueta més)

* La quantitat del pollastre i el conill pot variar, fins i tot podriem fer l’arròs amb les aletes i menuts.

 

 

Elaboració:

Tallem el pollastre i el conill a trossets petits, el salpebrem i el fregim a la paella amb oli d’oliva i el reservem.
A continuació, tallem les verduretes petitones i fem el sofregit en el mateix oli, començant per la ceba i quan sigui una mica feta, els pebrots i els alls. Passada una estoneta hi tirem el tomàquet i, com sempre, aquella bona dosi de paciència que li hem de posar a un bon sofregit.
Un cop fet el sofregit hi rossegem l’arròs i posem el pollastre, el conill i la mongeta i ho banyem amb el brou bullint.
El deixem a foc fort tres minutets, dotze a foc mitjà, i els últims tres minuts, altre vegada a foc més fort. En aquest punt hi podem tirar una picadeta d’all i julivert.
Deixem reposar una mica la paella i a punt per menjar!

 

Receptes similars: arrossos

Arròs a la Cassola a la Catalana

Publicat dia 24 març 2015

  Deixant de banda les polèmiques que, si paella o que si arròs, tot i reiterar que el seu nom ve donat en principi pel recipient en el qual es fa (Com l’escudella, per exemple, que antigament donava nom al…

Llegeix-ne més

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Comenta