Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill rostit amb Pedro Ximénez

Publicat dia 18 gener 2013 conill

blog1

 

Avui hem fet aquest conillet molt senzillet de fer, al forn, i que hem “emborratxat” amb Pedro Ximénez.
Un rostit fet al forn a la manera tradicional però amb aquest toc de vi que li ha donat un sabor exquisit i una presència fantàstica.

Ingredients:

1 conill
1/3l. de Pedro Ximénez
6 grans d’all
Una mica de llorer
Una mica de farigola
Sal
Pebre negre acabat de moldre
Oli d’oliva verge extra
Una mica de brou suau (de verdures o carn)

Elaboració:

Obrim el conill per la meitat, el salem i l’empebrem. A continuació posem un raig d’oli d’oliva a la safata del forn i hi col·loquem el conill que haurem untat amb una mica de llard.
Tot seguit, posem els alls i les herbes aromàtiques i el reguem amb el vi.
El posem al forn (Que haurem escalfat prèviament a uns 180º) per espai d’uns 90 minuts i deixem que es vagi rostint, donant-li la volta de tant en tant.

 

blog2
Hem de procurar que ens quedi força sucós, si cal li podem anar afegint una mica de brou.
Quan acabem de coure’l, colem el suc i el reduïm en un cassó o paella perquè ens quedi ben concentrat.
Ja només en queda servir el plat.

Que vagi de gust!

Maridatge del plat:

El Pedro Ximénez que posis al rostit posa’l a taula, en aquest cas de Bodegas Robles, tot un clàssic amb clase!

Agustí Salas Rolland.
vino-pedro-ximenez-robles-75-cl

Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Comenta