Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill amb allet

Publicat dia 19 febrer 2013 conill

Ingredients:

1 Conill 
1 Cabeça d’alls
2 Bitxos
Julivert
Una copeta de conyac
Una copeta de vi ranci
Oli d’oliva verge extra
Llorer
Farigola
Orenga
1/2 branquilló de canyella
Sal 
Pebre

Elaboració:

Tallem el conill a quarts o vuitens, el salem i l’empebrem.
En una cassola amb oli d’oliva sofregim una mica els bitxos i els alls, procurant que no se’ns cremin, i els reservem. 
A continuació i en el mateix oli, daurem el conill, quan el tinguem daurat el flamegem amb el conyac. Seguidament hi tirem el vi ranci, tornem a posar-hi els alls, una fulleta de llorer, la canyella i una mica d’orenga i farigola.
Couem amb la cassola tapada a foc lent fins que redueixi el vi ranci i el conill sigui fet.
Per acabar, li tirem una picada d’all i julivert pel damunt i a punt!

Maridatge del plat:

Conill amb allets, el socorregut plat de La Mancha Conejo al ajillo, la carn del pobres (en altres temps), saborós, digestiu, poc greix i amb la preparació, tot un a festassa. I ves per on!! Avui tinc un vi també de La Mancha, Coop. de Manjasvacas , Tempranillo Zagarron, tasteu-lo, sorpresa !!

Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Comenta