Ingredients:
1 ConillÂ
1 Cabeça d’alls
2 Bitxos
Julivert
Una copeta de conyac
Una copeta de vi ranci
Oli d’oliva verge extra
Llorer
Farigola
Orenga
1/2 branquilló de canyella
SalÂ
Pebre
Elaboració:
Tallem el conill a quarts o vuitens, el salem i l’empebrem.
En una cassola amb oli d’oliva sofregim una mica els bitxos i els alls, procurant que no se’ns cremin, i els reservem.Â
A continuació i en el mateix oli, daurem el conill, quan el tinguem daurat el flamegem amb el conyac. Seguidament hi tirem el vi ranci, tornem a posar-hi els alls, una fulleta de llorer, la canyella i una mica d’orenga i farigola.
Couem amb la cassola tapada a foc lent fins que redueixi el vi ranci i el conill sigui fet.
Per acabar, li tirem una picada d’all i julivert pel damunt i a punt!
Maridatge del plat:
Conill amb allets, el socorregut plat de La Mancha Conejo al ajillo, la carn del pobres (en altres temps), saborós, digestiu, poc greix i amb la preparació, tot un a festassa. I ves per on!! Avui tinc un vi també de La Mancha, Coop. de Manjasvacas , Tempranillo Zagarron, tasteu-lo, sorpresa !!