Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Llenties estofades

Publicat dia 25 febrer 2013 llegums
blog1

 

Com be diu més avall en el maridatge d’aquesta recepta el nostre bon amic Agustí, Esaú es va vendre per un plat de llenties. Home, jo no ho faria, però que ningú no gosi, ningú, a deixar-me sense! I amb el fresqueta que està arribant aquests dies, unes bones llesques de pa de pagès, el porronet de vi i compte, que ovella que bela perd bocí!

Cal fer el cor fort per no menjar-les!

Ingredients:
300 gr de  llenties
2 talls de cansalada viada tallada a daus petits 

200 gr de costella de porc tallada petita

1 Xoricet  

1 ceba trinxada 

2 Tomàquets trinxats

1 Pastanaga tallada petita  

1 cabeça d’alls 

Un manat d’herbes 

Una copeta de vi ranci

Oli d’oliva verge extra 

Sal 

Aigua 

Preparació:
En una cassola, sofregim la cansalada, la costella,salades i empebrades i seguidament el xoriço, amb poc oli i ho reservem. A continuació i en el mateix oli, fem un sofregit amb la ceba, la pastanaga, els alls xafadets, els tomàquets i el manat d’herbes.
Quan estigui ben sofregit, Tornem a posar la carn menys el xoriço, hi tirem el vi ranci fins que redueixi. Hi afegim les llenties esbandides i aigua fins a cobrir i una mica més.
Ho deixem coure tapat a poc a poc fins que les llenties estiguin cuites. Poc abans d’acabar la cocció hi posem el xoriço tallat a rodanxes i rectifiquem de sal.

I un consell: Tot té un preu, però no us veneu per un plat de llenties!

blog2

 

Maridatge recomanat:

Per un plat de llenties Esaú va vendre la seva primogenitura com a hereu, mireu si ho son de temptadores, pel fret que fa son encara més que adients,collerada va collerada ve i, no cal dir-ho, un bon porró de bon vi negre, un del Masroig del Montsant , i a bon preu! És un “Back in box”.

Agustí Salas Rolland.
bib-masroig-jove

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Faves tendres i Carxofes ofegades.

Publicat dia 17 abril 2014

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals doméstics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast…

Llegeix-ne més

Comenta