Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Faves tendres i Carxofes ofegades.

blog1

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals domĂ©stics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast food”

AquĂ­ en tenim una petita mostra, hem fet un maridatge entre les favetes del Maresme i les carxofes del Prat. Sense gaire bĂ© res mĂ©s, no cal, amb el seu sabor natural en tenim prou i suficient. Podriem dir, tot i fent un rodolĂ­, que La Tordera i El Llobregat s’han ben enamorat!

Ingredients:

400 gr de faves tendres desgranades

8 Carxofes

4 allets tendres

Una mica de farina

Oli d’oliva verga extra

Sal

Un ratjolĂ­ de vi blanc

Aigua

ElaboraciĂł:

En una cassola sofregirem lleugerament amb oli el allets tallats petits, mentrestant netejarem les carxofes de les fulles mĂ©s verdes i dures i les tallarem a trossos, les salarem, les enfarinarem una miqueta i les afegirem a la cassola (Si cal les podem somergir en aigua amb una mica de llimona perquè no es posin fosques) Els hi donarem un tombs i hi posarem les favetes i el ratjolĂ­ de vi blanc. Taparem la cassola, deixem coure fins que redueixi el vi i afegim una mica d’aigua per acabar la cocciĂł. Rectifiquem de sal.

Deixem reposar uns minutets i a punt!

 

blog2

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al PaĂ­s ValenciĂ ) No Ă©s un pastĂ­s, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarrĂł o simplement…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums verdures i hortalisses

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromĂ tiques com…

Llegeix-ne més

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als PaĂŻsos Catalans Ă©s molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Receptes similars: slow food

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, BacallĂ  esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat Ăşnic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi Ă©s dels millors que…

Llegeix-ne més

Pèsols amb Sípia i Patates ( El plat de Mataró)

Publicat dia 27 abril 2014

  Com a bon “CapgrĂłs”, mataronĂ­ de naixement, he volgut posar en aquest receptari, un plat molt especial per a mi, amb tot el carinyo i passiĂł que sento per la nostra cuina. Un plat que barrejant mar i terra,…

Llegeix-ne més

Comenta