Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals doméstics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast food”
Aquà en tenim una petita mostra, hem fet un maridatge entre les favetes del Maresme i les carxofes del Prat. Sense gaire bé res més, no cal, amb el seu sabor natural en tenim prou i suficient. Podriem dir, tot i fent un rodolÃ, que La Tordera i El Llobregat s’han ben enamorat!
Ingredients:
400 gr de faves tendres desgranades
8 Carxofes
4 allets tendres
Una mica de farina
Oli d’oliva verga extra
Sal
Un ratjolà de vi blanc
Aigua
Elaboració:
En una cassola sofregirem lleugerament amb oli el allets tallats petits, mentrestant netejarem les carxofes de les fulles més verdes i dures i les tallarem a trossos, les salarem, les enfarinarem una miqueta i les afegirem a la cassola (Si cal les podem somergir en aigua amb una mica de llimona perquè no es posin fosques) Els hi donarem un tombs i hi posarem les favetes i el ratjolà de vi blanc. Taparem la cassola, deixem coure fins que redueixi el vi i afegim una mica d’aigua per acabar la cocció. Rectifiquem de sal.
Deixem reposar uns minutets i a punt!