Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Truita de riu amb pernil

Publicat dia 15 març 2013 peix i marisc
Ingredients per a 4 persones:
2 truites mitjanetes
2 llenques de pernil ibèric
Oli d’oliva verge extra
1/2 gotet de vi blanc sec
Sal
Per a la vinagreta:
Oli d’oliva verge extra
Un ratjolinet de vinagre suau
1 gra d’all
Julivert
Cibulet
Un grapat de pinyons
ElaboraciĂł:
Agafarem els filets de truita, que previament haurem netejat (podem dir-li al peixater que ens ho fagi) i els tallarem per la meitat, els salarem lleugerament, perque hem de tenir en compte que el pernil ja és saladet i anirem col·locant el pernil al mig de dos trossets tal i com es veu a la foto.
Ho colocarem en una safata d’anar al forn i ho courem amb un bon raig d’oli d’oliva i el vi blanc, uns 15 min. (depèn del tamany de les truites).
A part haurem fet una vinagreta amb l’all, el cibolet i el julivert ben picadets, l’oli d’oliva, el vinagre i hi afegirem els pinyons.
Colocarem les porcions de truita amb pernil una vegada cuites al plat i hi tirarem una mica de la vinagreta pel damunt.
Acompanyarem el plat amb unes verduretes al vapor.
Espero que us agradi!!
Maridatge recomanat:
Pendent d’actualitzaciĂł.

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    SĂłc del Maresme, i ja sigui per tradiciĂł familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquĂ­ a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta