Ingredients per a 4 persones:
2 truites mitjanetes
2 llenques de pernil ibèric
Oli d’oliva verge extra
1/2 gotet de vi blanc sec
Sal
Per a la vinagreta:
Oli d’oliva verge extra
Un ratjolinet de vinagre suau
1 gra d’all
Julivert
Cibulet
Un grapat de pinyons
Elaboració:
Agafarem els filets de truita, que previament haurem netejat (podem dir-li al peixater que ens ho fagi) i els tallarem per la meitat, els salarem lleugerament, perque hem de tenir en compte que el pernil ja és saladet i anirem col·locant el pernil al mig de dos trossets tal i com es veu a la foto.
Ho colocarem en una safata d’anar al forn i ho courem amb un bon raig d’oli d’oliva i el vi blanc, uns 15 min. (depèn del tamany de les truites).
A part haurem fet una vinagreta amb l’all, el cibolet i el julivert ben picadets, l’oli d’oliva, el vinagre i hi afegirem els pinyons.
Colocarem les porcions de truita amb pernil una vegada cuites al plat i hi tirarem una mica de la vinagreta pel damunt.
Acompanyarem el plat amb unes verduretes al vapor.
Espero que us agradi!!
Maridatge recomanat:
Pendent d’actualització.