Un plat mal o ben anomenat “Arròs de malalt” o “Lluç de malalt”, potser per allò que era un plat que el feien a casa les iaies quan hom tenia mal de panxa o passava un grip, deien que era un plat que tot ho curava i amb raó!
Però aquest és un dels tants plats patrimoni de la nostra cuina, fins i tot consta en el “Corpus culinari català ”, el gran receptari modern de la nostra cuina.
I si els ingredients són de primera qualitat, és un autèntic plaer pels sentits, a vegades els plats més senzills són els més apetitosos, a més de saludables.
A més, no hem d’esperar a estar malalts per degustar aquesta maravella.
Ingredients:
4 supremes de lluç frescÂ
400 gr. d’arròs de Pals
1 ceba tendra
2 pastanagues
4 grans d’all
1 tomà quet
Mongeta tendra
Sal
Oi d’oliva verge extra
1 fulla de llorer
Julivert
Cibulet
Elaboració:
Posem aigua a bullir en una olleta i quan arrenqui el bull, hi posem la ceba, els alls, la pastanaga, el tomà quet, la mongeta i la fulla de llorer.
Ho deixem al foc uns 5 minuts i tot seguit hi tirem l’arròs.
Quan l’arròs sigui gairebé cuit, uns tres minutets abans, i posem el lluç i acabem la cocció.
Ho deixem reposar un parell de minuts hi tirem un bon raig d’oli d’oliva verge i plat a taula!
Podem acabar el plat afegint-li una mica de julivert i/o cibulet picats.