Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Lluç amb arròs i verduretes (Arròs de malalt)

Publicat dia 19 agost 2013 peix i marisc

 

Un plat mal o ben anomenat “Arròs de malalt” o “Lluç de malalt”, potser per allò que era un plat que el feien a casa les iaies quan hom tenia mal de panxa o passava un grip, deien que era un plat que tot ho curava i amb raó!
Però aquest és un dels tants plats patrimoni de la nostra cuina, fins i tot consta en el “Corpus culinari català”, el gran receptari modern de la nostra cuina.
I si els ingredients són de primera qualitat, és un autèntic plaer pels sentits, a vegades els plats més senzills són els més apetitosos, a més de saludables.
A més, no hem d’esperar a estar malalts per degustar aquesta maravella.

 

Ingredients:

4 supremes de lluç fresc 
400 gr. d’arròs de Pals
1 ceba tendra
2 pastanagues
4 grans d’all
1 tomàquet
Mongeta tendra
Sal
Oi d’oliva verge extra
1 fulla de llorer
Julivert
Cibulet

 

Elaboració:

Posem aigua a bullir en una olleta i quan arrenqui el bull, hi posem la ceba, els alls, la pastanaga, el tomàquet, la mongeta i la fulla de llorer.
Ho deixem al foc uns 5 minuts i tot seguit hi tirem l’arròs.
Quan l’arròs sigui gairebé cuit, uns tres minutets abans, i posem el lluç i acabem la cocció.
Ho deixem reposar un parell de minuts hi tirem un bon raig d’oli d’oliva verge i plat a taula!
Podem acabar el plat afegint-li una mica de julivert i/o cibulet picats.

 


Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta