Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Tronc de Lluç a la Donosti

Publicat dia 6 agost 2013 peix i marisc

Ingredients per a quatre persones:

4 Troncs de lluç
4 Grans d’all
1 Guindilla picant
Una mica de pebre vermell dolç
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre blanc
Vinagre de vi blanc
Vi blanc sec

Elaboració:

En un safata de forn col·loquem els troncs previament salats i empebrats, amb un raig d’oli d’oliva i un rajolinet de vi blanc.
Enfornem uns 15/20 minuts a 200º.
Quan faltin un parell de minutets perquè el lluç sigui fet posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva, els alls laminats i la guindilla. Ho courem sense deixar que els alls es cremin.
Mentre, haurem col·locat els troncs en una safata metàlica on hi haurem posat una mica de pebre vermell i un ratjolinet de vinagre, hi tirarem l’oli dels allets pel damunt i sacsejarem la safata a fi i efecte que se’ns lligui una mica la salsa.
I a punt per anar a taula!
En aquest cas li hem fet un llit amb pebrots del “Piquillo” i li hem posat una mica de cibolet picat i uns musclets per acabar el plat.

Maridatge del plat:

Un dels peixos mes del Nord es el lluç, lluç de palangre, lluent quasi platejat, una subtilessa pel pal.ladar, un company força adient un Txakoli de Getaria, Ameztoy, un vi força desconegut entre nosaltres pero molt particular .

Agustí Salas Rolland.

 

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta