Truita de riu amb verduretes

Publicat dia 14 agost 2013 peix i marisc

 

Com molt bé diu més avall el bon amic Agustí, el peix de riu es “soso”, i a mi en el cas de la truita em passa com a ell, m’agrada més a la navarressa. Però aquests dies estem intentant cuidar una mica la dieta i hem acompanyat la truita amb verduretes, i a fe de ser sincer, no ha quedat pas malament i hem fet un plat molt saludable i facilet de fer.

Ingredients:

1 Truita de riu (200-250gr.) per persona
Verduretes al gust
Oli d’oliva verge extra
Sal

Elaboració:

Coem les verduretes al vapor, perquè conservin millor les seves propietats. 
Les podem fer també bullides i una mica saltades.
Fem la truita a la planxa amb una mica d’oli d’oliva, no gaire, hem de tenir en compte que ja és un peix de per si greixòs.
Montem el plat al nostre gust i a punt per menjar!

Maridatge del plat:

La truita de riu (al meu entendre) tant sols l’accepto a la navarressa, doncs com tot peix de riu es “soso”, però bé, que s’ha de fer per un amic !!
Per la Truita de riu un Sumarroca blanc Muscat , aromàtic i armònic que millorará al peix . 

Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta