Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Espaguetis negres amb Cloïsses

Publicat dia 3 setembre 2013 pastes. peix i marisc

blog1

Ja feia un temps que no feiem un plat amb aques tipus de pasta, molt sabrosa per cert, amb aquest gustet de sèpia tant característic. Li hem afegit unes cloïsses un pèl picantones i el resultat ha estat fantàstic. Una recepta molt senzilleta de fer.

 

Ingredients per 4 persones:

400 g. Espaguettis negres de bona qualitat.

24 Cloïsses

Oli d’oliva verge extra

1 Copeta de vi blanc sec

1 bitxo petit

Pebre blanc

2 Grans d’all

Julivert

Sal

Aigua

 

Elaboració:

 

Primer de tot bullim la pasta “al dente” amb suficient aigua i un polsim de sal. (El temps dependrà de la qualitat del producte o seguint les normes del fabricant) Colem, guardant una mica d’aigua de la cocció i resevem.

A continuació, en una olleta o casssoleta hi tirem un raig d’oli d’oliva, el bitxo i els alls picadets i ho sofregim una miqueta, anant amb compte que no es cremin els alls. Seguidament, hi tirem el vi i el deixem reduir.

Ara serà el moment de posar-hi les cloïsses amb un polsim de pebre blanc i tot just s’obrin ja les tindrem a punt. Separarem les cloísses del seu suc i el colarem per prevenir que no tinguin una mica de sorra.

Per últim posarem en una cassola els espaguetis, el suc de la cocció de les cloïsses, si cal una mica d’aigua que haviem guardat de bullir la pasta i finalment les cloïsses i eljulivert picat.

I plat llest! Que vagi de gust!

 

blog2

 

 

Notes: Si volem fer la salsa una mica més espesa hi tirem una culleradeta de farina a la cassola quan sofregim els alls, vigilant que no ens quedi crua.

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? Sí però, perquè els de la mare són sempre els més bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, són inoblidables. Així que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta