Sonsos fregits

Publicat dia 29 octubre 2013 peix i marisc

blog1

Ingredients:

Sonsos

Oli d’oliva verge extra

Farina (Especial pre fregir peix)

Sal

 

blog3

 

ElaboraciĂł:

Una vegada el tinguem net, sequem bé el peix amb ajuda d’un drap o paper absorbent, el salem i l’enfarinem (Algunes formes pràctiques d’enfarinar-lo són, posant la farina i el peix en una bossa de plàstic o un “tupper” i sacsejar-ho tot plegat amb molt de compte.) Una de les coses importants és el tipus de farina, jo utilitzo, sense ànim de fer-ne publicitat gratuïta, la de “Las Panaeras Sevillanas” especial per fregir. És la que sempre m’ha donat millors resultats.

Una altra cosa important és l’oli, a mi m’agrada fer-ho tot amb oli d’oliva verge extra, que és el de més bona qualitat i més saludable, i ja que mengem fregits de tant en tant, com més sa, millor.

L’oli ha de ser en quantitat abundant perquè ens cobreixi bé el peix, i esperar a que estigui ben roent, en aquest punt hi anirem tirant el peix mica en mica i el deixerem fregir sense tocar-lo (El que si podem fer es sacsejar una mica la paella o fregidora, si intentem remenar-lo amb una escumadora o espàtula és quan correm el risc de trencar-lo)

 

sonsos2blog

 

Quan estigui  fregit del tot, depèn del tamany del peix, tampoc cal fregir-lo massa  perquè no ens quedi sec (Ho notarem perquè el peix ja estarà una mica més consistent per fora, ja no es trenca amb tanta facilitat) el retirem amb una escumadora i el posem al damunt de paper absorbent abans de servir-lo.

També em de tenir en compte la quantitat de peix que fregim, si n’hem de fer bastant, val més fer-lo amb dues vegades, tres o les que calguin.

Quan treballava a la cuina, moltes i molts clients i amics em preguntaven com ho feia per que el peixet  fregit quedés cruixent, solt i poc oliòs. Sentia aquells comentaris de: A mi se m’enganxen! Em queden tous! Se’m trenquen!

Bé ningú neix ensenyat, i sé que molts de vosaltres ja en sabeu prou. Si seguiu aquests pasos senzillets us quedarà un peix cruixentet per fora i melós per dins…  

Fins i tot ens el podem menjar amb una mica de bon pa amb tomàquet, perquè no? Que vagi de gust!

 

blog4

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    SĂłc del Maresme, i ja sigui per tradiciĂł familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquĂ­ a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta