Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Sopa d’au

Publicat dia 17 octubre 2013 aus. sopes i cremes

 

S’acosta el temps de les sopetes, oi? Aquesta, molt senzilleta, molt fàcil de fer, de les de tota la vida.

El primer que hem de fer és preparar un bon brou, el podem fer amb pollastre o gallina i fins i tot amb els menuts, com feien les àvies, per economitzar el màxim possible.

 

Ingredients:

1 pit de pollastre o gallina

1 Carcanada de pollastre

2 Colls de pollastre

2 Ales de pollastre

Pedrers de pollastre

1 Patata

1 Pastanaga

1 Branca d’Api

1 Porro

1 Nap

Un troç de col

Sal

 

 

Elaboració:

Posarem una olla al foc a bullir amb uns 2’5 l d’aigua (Preferiblement mineral) Quan arrenqui el bull, hi posarem  tots el ingredients abans esmentats i ho courem unes dues horetes a foc baix.

Hem de tenir amb compte, si volem aprofitar bé les verdures i evitar que es desfagin, el seu temps de cocció, per exemple, la col i la patata, que afegirem uns 30 minuts abans d’acabar de coure.

Colarem el brou, reservant les verdures i la carn de l’au escollida.

En aquest brou hi bullirem una mica de pasta o àrros al nostre gust i hi posarem part de les verdures tallades petites i l’au també a trossets petits.

 

Receptes similars: aus

Pollastre a l’ast amb Patates Xips

Publicat dia 20 octubre 2013

  Avui, no teniem ganes de cuinar. I a més, és diumenge i com molts altres dies de festa hem anat a buscar un pollastret a l’ast. De tant en tant també ho feu, oi? Això sí, les xips les…

Llegeix-ne més

Receptes similars: sopes i cremes

Vichyssoise

Publicat dia 5 juliol 2014

  Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina autòctona, la de casa nostra, però tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…

Llegeix-ne més

Crema de meló

Publicat dia 3 juliol 2014

La podem fer “a la francesa” amb nata líquida i mantega, però l’hem preferit fer més natural, aprofitant aquest fruit tant refrescant i amb diverses varietats, principalment valencianes, que tenen l’escorça verda: Meló d’Elx, Meló d’Ontinyent, Pinyonet, Meló Roget, Pell de garipau etc. Altres varietats…

Llegeix-ne més

Comenta