Crema de meló
Receptes similars: cuina catalana
Popets estofats
Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrÃem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…
Llegeix-ne mésXuixos de Girona
El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al PaÃs Valencià ) No és un pastÃs, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…
Llegeix-ne mésReceptes similars: sopes fredes
Vichyssoise
Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina autòctona, la de casa nostra, però tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…
Llegeix-ne mésCrema de Carbassa amb Bacallà esqueixat
Els nostres amics de “Gatronòmicament“, organitzen un altre mes el “Concurs Mossegades“. Aquest octubre va de receptes amb carbassa i ja que hem tingut la sort de guanyar-lo un parell de vegades, ens he animat a presentar-hi també aquesta…
Llegeix-ne mésReceptes similars: sopes i cremes
Escudella Barrejada
La paraula “escudella” es refereix al bol amb què, a l’edat mitjana se servien les sopes i els plats amb salsa, que es menjaven amb pa. Més tard, es va passar a designar-ne el contingut. L’escudella i carn d’olla,…
Llegeix-ne mésEscudella i Carn d’Olla
Hem volgut fer un petit recull, d’aqui i d’allà , juntament amb la recepta, de la història d’un plat que bé podriem dir que és el plat català per excelència, al menys per nosaltres i amb tots els respectes per…
Llegeix-ne més