Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Biquini de sobrassada, formatge d’ovella i mantega de tòfona

Publicat dia 14 novembre 2013 entrepans i torrades

 

Molts ja sabeu que des de fa uns mesos, formem part de la blogosfera Gastronòmicament, i això ens satisfà i ens en sentim molt orgullosos. El mes de setembre passat vam guanyar el 1r premi al Concurs Mossegades, i vam rebre un lot de productes mallorquins que es va fer molta il·lusió.

I quina sobrassada! 🙂  Per això hem fet aquesta recepteta, que la volem dedicar a tots els nostres seguidors, que ens van ajudar amb els seus vots, i molt especialment a la gent marevellosa que forma part de Gastronòmicament.

Aquest biquini és un MALLORQUÍ amb majúscules! 😉

 

Ingredients:

Sobrassada de porc negre mallorquí

Formatge d’ovella

Pa de motlle integral (Sense crosta)

Mantega de tòfona

Per la mantega de tòfona:

Mantega

Tòfona negre

Elaboració de la mantega de tòfona:

Molt senzill, només hem de fondre la mantega i barrejar-la amb la tòfona molt ratlladeta.

Elaboració del biquini:

Agafem tres llesquetes de pa de motlle integral sense crosta i les untem amb la mantega que hem preparat anteriorment.

En una de les parts hi posem la sobrassada i en l’altre, el formatge tallat en llesques.

Ho posem en una “biquinera” o a la planxa, fins que ens quedi torradet.

Notes i consells: La diferència d’untar aquest o altres biquinis amb la mantega de tòfona, la notareu fantàstica al paladar, i li donareu un “toc” diferent.

Quan compreu pa de motlle, fixeu-vos bé amb la seva composició, que no siguin fets amb olis vegetals (Que mai sabem quins són…) Han de ser fets, prioritariament, fets amb oli d’oliva o com a molt amb oli de girasol.

 

 

 

Receptes similars: entrepans i torrades

Pernil i Pa amb Tomàquet

Publicat dia 2 abril 2014

  No podia faltar pas en el nostre receptari, aquesta meravella gastronòmica que ens hem fet tant nostra, evidenment pel pa amb tomàquet. Amb pernil serrà o ibèric, normalment provinent de Huelva, d’Extremadura, de Salamanca, Terol… Tot i que tal…

Llegeix-ne més

Entrepà d’ou ferrat amb cansalada, pebrot, pastanaga i ceba

Publicat dia 19 setembre 2013

  Ingredients: 1 panet rodó 1 ou 1 tall de cansalada pastanaga ceba confitada pebrot escalivat Oli d’oliva verge extra Sal   Elaboració: Buidem la molla d’un panet rodó i hi posem la ceba confitada, el pebrot escalivat, la pastanaga, la cansalada tallada…

Llegeix-ne més

Comenta