Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Gran Recapte d’Aliments 2013 – Blogs contra la fam – “Llenties amb Arròs”

Publicat dia 15 novembre 2013 llegums verdures i hortalisses

 

 

Com cada any arriba aquesta gran iniciativa del Gran Recapte d’Aliments, nosaltres ens hi volem unir, una vegada més, mitjantçant l’esdeveniment de “Blogs contra la Fam”.

A més, encara hi som a temps de fer-nos voluntaris, per a més informació, cliqueu el logo:

 

Aquesta és la petita aportació que fem des del nostre blog. Un plat molt senzill i carregat d’energia.

Ingredients:

300 gr. de llenties pardines

1o0 gr.  d’arròs de bona qualitat (pot ser integral)

1 ceba mitjana

2 grans d’all

1 pastanaga (tallada petita)

2 tomàquets madurs (pelats i tallats en 3 o 4 trossos)

Oli d’oliva verge extra

Sal

Llorer

Aigua mineral

 

Elaboració:

Primer de tot bullim les llenties, si pot ser, amb aigua mineral, aquest tipus de llentia no ens trigarà gaire a ser cuita,  jo acostumo a posar-hi la sal cap el final de la cocció. Podem afegir-hi una fulla de llorer o herbes al gust. Reservem.

També podem utilitzar les llenties ja cuites (De pot o comprades al mercat)

En una olleta a part, posem a bullir l’arròs amb les verdures abans esmentades i quant el tinguem gairebé cuit hi afegim les llenties, amb una mica de suc de la seva cocció (Això és important) acabem de coure fins que l’arròs estigui al seu punt.

Deixem reposar uns minuts i servim.

 

 

Receptes similars: llegums verdures i hortalisses

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com…

Llegeix-ne més

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Comenta