Una sopa que ens encanta! TÃpica de La Ligúria italiana. Una sopa molt versà til, que es fa tot l’any amb verdures de temporada i en la que no hi falten els llegums, amb diferentes versions, per exemple, a la Provença hi afegeixen “Pistou” (Pesto)  Salsa feta amb all, formatge, alfà brega i pinyonets…Ah! I en la que no hi falta la pasta, per alguna cosa és italiana.
Aquesta és la recepta que hem fet, amb les verdures i llegums que teniem, però penseu que la podeu fer amb les que us agradin o tingueu a mà .
Ingredients:
1 Kg de verdures i llegums de temporada (Patata, api, porro, pastanaga, ceba, carbassa, nap, xirivia, fesols, mongeta tendra,carbassó, etc…)
150 gr de cansalada
1 Crosta de formatge parmesÃ
Herbes aromà tiques (Llorer, alfà brega, romanÃ, farigola, julivert…)
SalÂ
Pebre negre molt
Oli d’oliva verge extra
Encenalls de formatge parmesÃ
150 gr de pasta (A la vostre elecció)
Elaboració:
Posem una olla al foc amb oli d’oliva, fregim la cansalada i la reservem. En el mateix oli, sofregim una mica les verdures, començant per la ceba, la pastanaga i el porro, quan ho tinguem una mica fet, continuem amb la resta de verdures, tenint amb compte el temps de la seva cocció perquè no ens quedin massa fetes. (Només uns tombs)
Afegim aigua (Millor mineral), La cansalada, les herbes, sal, pebre, els fesols i la crosta del parmesà i ho deixem bullir molt poc a poc un parell d’horetes.
Una part de les verdures, les triturem amb el caldo (Això li donarà espessor i consistència a la sopa) i una altra part, les tallem petitones per afegir a la sopa.
Uns minuts abans d’acabar la cocció courem en el mateix brou una mica de pasta (El temps dependrà del tipus de pasta, podem posar-hi la que volguem i més ens agradi)
Podem tenir bullits a part els fesols (O podem comprar-los ja fets al mercat, però sempre amb el seu suc) i els afegirem a la sopa amb una mica del suc de la cocció.
També podem posar-hi alguna carcassa de pollastre, os de vedella o d’espinada de porc, etc…
Acabarem el plat posant uns encenalls de formatge parmesà al damunt.