Calamarsons farcits de gambes

Publicat dia 15 desembre 2013 peix i marisc

 

 

Ingredients:

24 calamarsons

12 gambetes mitjanes

6 escalunyes

2 tomàquets ratllats sense pells ni llavors

1 ceba gran

2 grans d’all

1 grapat de pèsols del Maresme

1 copeta de vi blanc sec

1 copeta de conyac

Fumet o aigua

Sal

Oli d’oliva verge extra

 

Elaboració:

 

Netegem els calamarsons i separem les aletes i potes, que trinxarem petitones.

Seguidament, i en una paella amb una mica d’oli, saltarem les gambes lleugerament, flamenjant-les amb el conyac i les deixerem refredar. Quan siguin fredes, pelarem les cues i pasarem els caps per un colador xinès per guardar-ne el seu suc. Piquem les cues a trossets i reservem tot plegat.

Agafem a continuació una cassoleta i sofregim les escalunyes fins que siguin transparents, tots seguit hi posem les aletes i les potes tallades dels calamarsons i ho sofregim una mica. Seguidament hi posem les cues de les gambes, també tallades i el suc dels caps, li donem uns tombs i ja tindrem la farsa a punt.

Farcim el calamarsons i els tanquem amb l’ajut d’un escuradents.

A part haurem fet un sofregit amb la ceba, els alls i el tomàquet. Quan el tinguem ben confitat, hi posem els calamars, la copeta de vi blanc, un grapat de pèsols, i ho deixem coure fins que redueixi el vi. Si cal, podem afegir-hi una mica d’aigua o molt millor, fumet.

 

 

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta