Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill rostit amb allets

Publicat dia 12 febrer 2014 conill

 

Sabeu que en les representacions catòliques de l’edat mijana, el conill encarnava el mal per la seva fertilitat?

Tret d’això, és una de les carns més saludables que podem menjar. En relació a altres carns, la de conill és excel·lent: textura suau, tendresa i aroma; fàcil de mastegar, més digerible, senzilla de cuinar i combinable amb altres aliments.
En referència a la seva composició, la carn de conill destaca per les seves propietats nutricionals: té menys calories que altres carns habituals, és més rica en proteïnes (un 10-15%), i més baixa en greix, tant en lípids totals, com a colesterol; és molt baixa en purins i està exempta d’àcid úric, sent rica en calci, ferro, vitamines del grup B, àcid fòlic i vitamina K.
El consum preferencial de carn de conill serà una important ajuda en la prevenció de l’obesitat infantil, l’anèmia dels adolescents, l’augment de colesterol i les crisis de gota. A més, afavorirà el manteniment de l’estat de salut.

Aquesta és la recepta d’avui:

Ingredients:

1 conill
12 alls tendres
1 ceba
1 tomàquet sense pell ni llavors
1 copa de vi ranci
1 copa de conyac
1 branquilló de canyella
Herbes aromàtiques al gust (Llorer, farigola, orenga…)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre

Elaboració:

Farem un rostit a la manera tradicional, amb l’única diferència que hi posarem alls tendres.
En una cassola amb oli d’oliva, enrossim el conill salat i empebrat prèviament, tot seguit hi posem la ceba picadeta, els allets nets i sencers, el tomàquet picadet, les herbes aromàtiques i la canyella.
Ho deixem coure una estona i ho flamegem amb el conyac. Tot seguit hi afegim el vi ranci i ho deixem rostir amb la cassola tapada, a foc lent, donant-li la volta de tant en tant al conill. Desprès d’uns 30 o 40 minuts de cocció, retirarem uns quants allets, perquè no es desfacin i ens serveixin per la presentació posterior del plat.
Seguim la cocció uns 40 minuts més afegint-hi una mica d’aigua o brou si cal.

 

Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Comenta