Sabeu que en les representacions catòliques de l’edat mijana, el conill encarnava el mal per la seva fertilitat?
Tret d’això, és una de les carns més saludables que podem menjar. En relació a altres carns, la de conill és excel·lent: textura suau, tendresa i aroma; fà cil de mastegar, més digerible, senzilla de cuinar i combinable amb altres aliments.
En referència a la seva composició, la carn de conill destaca per les seves propietats nutricionals: té menys calories que altres carns habituals, és més rica en proteïnes (un 10-15%), i més baixa en greix, tant en lÃpids totals, com a colesterol; és molt baixa en purins i està exempta d’à cid úric, sent rica en calci, ferro, vitamines del grup B, à cid fòlic i vitamina K.
El consum preferencial de carn de conill serà una important ajuda en la prevenció de l’obesitat infantil, l’anèmia dels adolescents, l’augment de colesterol i les crisis de gota. A més, afavorirà el manteniment de l’estat de salut.
Aquesta és la recepta d’avui:
Ingredients:
1 conill
12 alls tendres
1 ceba
1 tomà quet sense pell ni llavors
1 copa de vi ranci
1 copa de conyac
1 branquilló de canyella
Herbes aromà tiques al gust (Llorer, farigola, orenga…)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Elaboració:
Farem un rostit a la manera tradicional, amb l’única diferència que hi posarem alls tendres.
En una cassola amb oli d’oliva, enrossim el conill salat i empebrat prèviament, tot seguit hi posem la ceba picadeta, els allets nets i sencers, el tomà quet picadet, les herbes aromà tiques i la canyella.
Ho deixem coure una estona i ho flamegem amb el conyac. Tot seguit hi afegim el vi ranci i ho deixem rostir amb la cassola tapada, a foc lent, donant-li la volta de tant en tant al conill. Desprès d’uns 30 o 40 minuts de cocció, retirarem uns quants allets, perquè no es desfacin i ens serveixin per la presentació posterior del plat.
Seguim la cocció uns 40 minuts més afegint-hi una mica d’aigua o brou si cal.