El dijous anterior al Dimecres de Cendra, conegut, popularment, com a Dijous Gras, Jarder o Llarder, és el tret de sortida tradicional a les festes de Carnaval arreu del paÃs. Aquest dia és costum celebrar à pats familiars que tenen per protagonista a tot tipus de menges que combinen els ous amb la carn.
A Catalunya és conegut popularment com a “Dia de la truita”, ja que és tradicional menjar la truita de botifarra d’ou, entre altres, com els pastissos de truites a la xatonada de Vilanova, truites de carxofes, d’alls tendres etc.
Aquesta és la que hem fet nosaltres i que potser és una de les més tradicionals.Â
Ingredients:
Ous
Botifarra d’ou
Cansalada
Mongetes del Ganxet cuites
Alls tendres
Sal
Oli d’oliva verge extra
Elaboració:
Batem els ous, els salem una mica, barregem tots els ingredients i fem la truita.Bon profit i que tingueu un bon Dijous Llarder!!
També us recomano que llegiu aquest article: “BOTIFARRA D’OU” del gran mestre Jaume Fà brega.
Maridatge de la truita:
Bé: Dijous Gras, dia de règim, de règim per a engreixar-nos, clar ah! Però respectem les tradicións i que tant be reflecteix en Jaume Fà brega, que per acabar d’adobar-ho está bonÃssim! I ves per on, a tal honor, tal senyor.
Un negre, Bárbara Forés, Gandesa, un vi com cal fet a conciéncia, trencant motllos, prejudicis i, velles prà ctiques, gaudiu del raïm en tota sa plenitut!
Aquesta recepta, com sempre, Km.0. Comerç de proximitat, del nostre carnisser de confiança.