El moll de roca, moll borratxo, moll roquer, moll ver o roger de roca és un peix  que acostuma a viure en petits grups però també en solitari. El roger és un peix molt saborós , tant a la brasa com a la planxa o fregit . S’alimenta de petits invertebrats, principalment de cucs i crustà cis. La seva carn és delicada i apreciada. La pesca, semiindustrial i artesanal, es du a terme amb nanses, tremalls i arts d’arrossegament. La seua talla mÃnima legal de captura és d’onze cm.
El moll de fang, moll cranquer, moll fanguer, roger de fang o rogeret és una espècie de peix que habita al Mar Mediterrà ni, l’est del nord de l’Oceà Atlà ntic des d’Escandinà via fins al Senegal, i al Mar Negre.
Cal distingir entre les dues classes de molls, el de roca es més vermell i el de fang és més claret i més tou
Ingredients:
4/6 Molls per persona (Depenent del tamany)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Elaboració:
En aquesta recepta els hem fet d’una manera senzillÃssima, només salats i fregits en una paella amb un bon raig d’oli d’oliva verge extra, sense disfresses de cap mena, conservant tot el seu sabor natural. Només haurem d’anar amb compte amb la temperatura de l’oli perquè no es cremi, ni massa fort ni massa baix, aixà aconseguirem, a part del peix, un oli per sucar-hi pa. Si em donessin a triar no se si preferiria el suc amb un bon troç de pa o el peix. Però em quedo amb les dues coses.
Maridatge recomanat:
Rogers que m’encanten, senzills, saborossos i de bon menjar ( amb els dits ) Obligat un vi blanc.  Alta Alella de Pansa Blanca. Passador i bé de preu.
Agustà Salas Rolland.