Una nou petita de mantega
Oli d’oliva verge extra
1 cullerada de farina
30 cl de conyac
Llesques de pa torrat
Formatge ratllat
Ou (opcional)
Elaboració:
Posem la mantega amb un raig d’oli en una cassola a foc mitjà . Quan la mantega estigui fosa, baixem el foc i hi afegim les cebes tallades molt finetes, perquè es vagin sofregint a poc a poc. Quan la ceba sigui transparent, la flamegem amb el conyac, deixem que redueixi i afegim sal i pebre, la cullerada de farina, barregem bé i ho deixem coure una mica sense deixar de remenar.
Afegim el brou a la cassola i el deixem coure uns 30-35 minuts.
Torrem el pa i preparem unes cassoletes individuals, que puguin anar al forn.
Posem la sopa a les cassoles, a sobre les llesques de pa torrat, l’ou (opcional) i finalment el formatge. ratllat.
Les posem a gratinar uns 10 minuts i a punt d’anar a taula!