Sopa de ceba

Publicat dia 25 febrer 2013 sopes i cremes
cebanovablog2
Apareix per primera vegada aquesta “versió francesa” de la sopa de ceba amb el nom de ” Soup d’oignons aux Halles”(antic mercat d’abasts), al segle XVIII. Era considerada antigament com un plat humil elaborat amb ingredients ‘senzills’, de vegades identificat amb les èpoques d’abstinència.
En l’actualitat és una sopa molt coneguda i molt menjada a la nostra terra, i un plat, que ben fet, el podem considerar “excels” malgrat la seva humilitat.
Ingredients:
2 cebes grosses
1 l de brou d’au
Una nou petita de mantega
Oli d’oliva verge extra
1 cullerada de farina
30 cl de conyac
Llesques de pa torrat
Formatge ratllat
Ou (opcional)

 

Elaboració:

Posem la mantega amb un raig d’oli en una cassola a foc mitjà. Quan la mantega estigui fosa, baixem el foc i hi afegim les cebes tallades molt finetes, perquè es vagin sofregint a poc a poc. Quan la ceba sigui transparent, la flamegem amb el conyac, deixem que redueixi i afegim sal i pebre, la cullerada de farina, barregem bé i ho deixem coure una mica sense deixar de remenar.
Afegim el brou a la cassola i el deixem coure uns 30-35 minuts.
Torrem el pa i preparem unes cassoletes individuals, que puguin anar al forn.
Posem la sopa a les cassoles, a sobre les llesques de pa torrat, l’ou (opcional) i finalment el formatge. ratllat.
Les posem a gratinar uns 10 minuts i a punt d’anar a taula!

 

cebanovablog1

 

Receptes similars: sopes i cremes

Vichyssoise

Publicat dia 5 juliol 2014

  Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina autòctona, la de casa nostra, però tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…

Llegeix-ne més

Crema de meló

Publicat dia 3 juliol 2014

La podem fer “a la francesa” amb nata líquida i mantega, però l’hem preferit fer més natural, aprofitant aquest fruit tant refrescant i amb diverses varietats, principalment valencianes, que tenen l’escorça verda: Meló d’Elx, Meló d’Ontinyent, Pinyonet, Meló Roget, Pell de garipau etc. Altres varietats…

Llegeix-ne més

Comenta