Ingredients per a quatre persones:
4 Troncs de lluç
4 Grans d’all
1 Guindilla picant
Una mica de pebre vermell dolç
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre blanc
Vinagre de vi blanc
Vi blanc sec
Elaboració:
En un safata de forn col·loquem els troncs previament salats i empebrats, amb un raig d’oli d’oliva i un rajolinet de vi blanc.
Enfornem uns 15/20 minuts a 200º.
Quan faltin un parell de minutets perquè el lluç sigui fet posarem una paella al foc amb un bon raig d’oli d’oliva, els alls laminats i la guindilla. Ho courem sense deixar que els alls es cremin.
Mentre, haurem col·locat els troncs en una safata metà lica on hi haurem posat una mica de pebre vermell i un ratjolinet de vinagre, hi tirarem l’oli dels allets pel damunt i sacsejarem la safata a fi i efecte que se’ns lligui una mica la salsa.
I a punt per anar a taula!
En aquest cas li hem fet un llit amb pebrots del “Piquillo” i li hem posat una mica de cibolet picat i uns musclets per acabar el plat.
Maridatge del plat:
Un dels peixos mes del Nord es el lluç, lluç de palangre, lluent quasi platejat, una subtilessa pel pal.ladar, un company força adient un Txakoli de Getaria, Ameztoy, un vi força desconegut entre nosaltres pero molt particular .