Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Macarrons amb costella i sobrassada

Publicat dia 9 maig 2013 cuina catalana. cuina mediterrĂ nia. pastes
blog2

 

Els podriem anomenar a la mallorquina? Que siguin els nostres amics de Ses Illes qui ens ho diguin…. Sigui com sigui aquests han quedat de llepar-se’n els dits!!

Ingredients:

400 gr de macarrons
2 cebes mijanetes
2 grans d’all
Uns quants tomàquets madurs ratllats sense pell ni llavors 
2 tires de costella de porc tallada a trossets
250 gr. de carn picada de vedella
Un bon tall de sobrassada mallorquina (al gust)
Llorer, orenga, farigola.
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Aigua (per bullir la pasta)
Formatge de Maò ratllat (opcional)
blog1
ElaboraciĂł:

En una cassoleta sofregim amb oli d’oliva la ceba picadeta juntament amb la costella. Quan ho tinguem ben confitat hi tirem els alls picadets, donem uns tombs perquè l’all desprengui el seu aroma i tot seguit, afegim la carn picada. Ho deixem coure tot plegat.

Una vegada estigui la carn picada una mica cuita hi afegim el tomĂ quet i les herbes (amb moderaciò) i deixem que es vagi confitant a foc lent. Quan estigui una mica fet ho reguem amb la copeta de vi ranci i una altra estoneta de “xup-xup” perquè redueixi bĂ© el vi. Finalment, hi posarem la sobrassada, li donarem uns tombs i ens quedarĂ  el sofregit llest.
A banda i amb una olla amb abundant aigua bullint i una mica de sal, courem els macarrons (El temps de cocciĂł, dependrĂ  del fabricant)
Escorrem la pasta i la tirem a la cassola del sofrefit, junt amb una mica del suc de la seva cocciĂł. Donem unes quantes voltetes a tot plegat, emplatem i a gaudir!!

Podem acabar el plat posant-li una mica de formatge de Maò ratllat pel damunt i/o gratinar-los al forn.
blog3

Maridatge recomanat:

Un plat força interessant, golafre, menjador, agradable i de la MediterrĂ nea pel quatre costats. Les Balears al mig, donant el contrapunt on es troben el nou i el vell mĂłn: Pasta, formatge, sobrassada, tomĂ tiga (com diuen a Mallorca) i no cal escarresar-se massa, un vi mallorquĂ­, del pioner dels vins balears, Franja Roja d’en Josep LluĂ­s Ferrer a Felanitx, cosa fina! SĂ­ senyor!

AgustĂ­ Salas Rolland.

00_crianza

 



Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. PodrĂ­em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al PaĂ­s ValenciĂ ) No Ă©s un pastĂ­s, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina mediterrĂ nia

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que Ă©s un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (RagĂş), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com Ă©s coneguda per tots nosaltres i tambĂ© arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Tagliatelle amb “Pesto alla Genovese”

Publicat dia 31 juliol 2014

  Ja hem explicat en mĂ©s d’una ocasiĂł, la diferència entre la pasta que fem a casa nostra, on barregem els sofregits i salses a la cassola (Fideus a la cassola, Macarrons casolans…) I  l’estil italiá, on es bull la…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pastes

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamĂ ntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que nomĂ©s s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Els Macarrons de la Ramona

Publicat dia 16 gener 2015

Us agraden els macarrons? SĂ­ però, perquè els de la mare sĂłn sempre els mĂ©s bons, siguin com siguin fets? Els sabors que ens transporten en el temps i a vivències entranyables, sĂłn inoblidables. AixĂ­ que no podia ser d’altra…

Llegeix-ne més

Comenta