Ingredients:
400 gr de macarrons
2 cebes mijanetes
2 grans d’all
Uns quants tomà quets madurs ratllats sense pell ni llavorsÂ
2 tires de costella de porc tallada a trossets
250 gr. de carn picada de vedella
Un bon tall de sobrassada mallorquina (al gust)
Llorer, orenga, farigola.
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
Aigua (per bullir la pasta)
Formatge de Maò ratllat (opcional)
En una cassoleta sofregim amb oli d’oliva la ceba picadeta juntament amb la costella. Quan ho tinguem ben confitat hi tirem els alls picadets, donem uns tombs perquè l’all desprengui el seu aroma i tot seguit, afegim la carn picada. Ho deixem coure tot plegat.
A banda i amb una olla amb abundant aigua bullint i una mica de sal, courem els macarrons (El temps de cocció, dependrà del fabricant)
Escorrem la pasta i la tirem a la cassola del sofrefit, junt amb una mica del suc de la seva cocció. Donem unes quantes voltetes a tot plegat, emplatem i a gaudir!!
Podem acabar el plat posant-li una mica de formatge de Maò ratllat pel damunt i/o gratinar-los al forn.
Maridatge recomanat:
Un plat força interessant, golafre, menjador, agradable i de la Mediterrà nea pel quatre costats. Les Balears al mig, donant el contrapunt on es troben el nou i el vell món: Pasta, formatge, sobrassada, tomà tiga (com diuen a Mallorca) i no cal escarresar-se massa, un vi mallorquÃ, del pioner dels vins balears, Franja Roja d’en Josep LluÃs Ferrer a Felanitx, cosa fina! Sà senyor!
Agustà Salas Rolland.