Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Aletes (i/o menuts) de pollastre rostides a la catalana

Publicat dia 5 agost 2013 cuina catalana. pollastre

blog1

 

Un rostidet deliciós, aprofitant tot l’aprofitable, amb aletes, amb menuts (colls, pedrers, potes….). I  així aprofitem tot el pollastre, n’hem fet pits a la planxa, cuixes amb cava… .  Ah! I molt important: Bastant econòmic!

Ingredients:

Aletes i/o menuts de pollastre

Sal

Pebre negre en pols
Uns grans d’all
Una pela de llimona
2 Cebes mitjanetes
2 Tomàquet madurs
Prunes, pinyons i panses
Un branquilló de canyela
Ví ranci
Conyac
Oli d’oliva verge extra 
Una mica de brou o aigua
Unes fulles de llorer
Orenga, farigola (opcional)

Elaboració:

En primer lloc deixarem unes horetes en remull les prunes, pinyons i panses en el vi ranci i conyac.
En una cassola, fregim amb oli les aletes i els menuts, salats i empebrats prèviament. Seguidament hi tirem l’all, les cebes i el tomàquet, tot tallat petit, 1/2 branquilló de canyella, i les herbes aromàtiques i ho deixem rostir tot plegat amb la cassola tapada fins que quedi tot enrossit.
Llavors ho flamegem amb el conyac i afegim el vi ranci, ho deixem que redueixi una mica i hi posem les prunes, panses i pinyons.
Ho deixem rostir una altra estoneta i llest!

Podem afegir al rostit, pebrot. pastanaga, etc..

Maridatge del plat:

Pendent d’actualització.

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pollastre

Pollastre Farcit de Nadal

Publicat dia 19 desembre 2013

   Pollastre farcit amb prunes, Capó farcit, Capó a la Rei en Jaume, Gall de Nadal. Una recepta de festa i, sobretot, de Nadal, que trobem pràcticament arreu de Catalunya i la resta de països de llengua catalana, amb algunes…

Llegeix-ne més

Pollastre rostit al forn a la catalana

Publicat dia 17 novembre 2013

    Normalment, els rostits a la catalana es solen fer en cassola, però també els fem al forn. El rostit és el nom d’una tècnica de cocció molt popular i típica de la cuina catalana. Consisteix a coure aus o carn estovant-les i…

Llegeix-ne més

Comenta