Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Mini Coques de “Picadillo”

Publicat dia 29 octubre 2013 aperitius

blog1

 

El mes de setembre de 2013, dins del marc del 2n Dia Cuina, que es va celebrar a Manlleu en la Festa del Porc i la Cervesa, vam assistir, entre altres actes, a l’Aula de Cuina del mestre Pep NoguĂ©.

Aquesta Ă©s una de les receptes de les que vam pendre bona nota per fer-la qualsevol dia d’aquests, però mentrestant voliem compartir-la amb vosaltres.

Una idea fantàstica per fer un pica-pica que a més,  ens permet posar-hi els ingredients que la nostra imaginació ens dicti o més ens agradin. Fins i tot els podem fer variats.

Ingredients:

6 llesques de pa de motlle integral (sense crosta)

2 cebes tendres

1 tomĂ quet cor de bou

1 pebrot vermell

1 pebrot verd

2 bitxos de Girona

1 cogombre

50 g d’olives negres sense pinyol

sal en escames

oli d’oliva verge extra

100 g de peltruc blanc tallat a laminetes de 0’5 cm

100 g de peltruc negre tallat a laminetes de 0’5 cm

100 g de llonganissa tallat a laminetes de 0’5 cm

100 g de botifarra de perol tallada a laminetes de 0’5 cm

100 g de botifarra d’ou tallada a laminetes de 0’5 cm.

100 g de germinat d’alfals

ElaboraciĂł:

Passem pel corró les làmines de pa perquè quedin ben primes. Les tallem en tres talla iguals i les posem al forn a 150º. (Veureu que, a mida que es van torrant agafan forma de canaleta, el que ens permetrà farcir-les)

Rentem els vegetals, els tallem ben petits i barregem amb els embotits tambe tallats prèviament. Amanim el conjunt amb unes escames de sal i un bon raig d’oli d’oliva verge extra.

Omplim les mini coques amb la farsa i acabem la seva presentaciĂł amb una mica de germinat d’alfals.

coca2

 

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per clĂ ssica i tòpica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloĂŻsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre tĂ© el seu llibre, aquĂ­ tenim la versiĂł…

Llegeix-ne més

Comenta