Pets de monja

Publicat dia 9 març 2014 cuina catalana. postres i pastisseria

 

Els pets de monja o dits també per els més finolis, sospirs de noia, són unes galetes petites i rodones, de la cuina catalana.

Sembla ser que les va inventar un pastisser italià cap el segle XIX a Brcelona. El nom original de la galeta era “petto di monacca” pit de monja, en al·lusió a la seva forma de mamella. Sembla que amb el temps pit va derivar en pet, terme també irreverent però sense connotacions sexuals.

Ingredients:

5 Ous

300 gr de sucre

200 gr de farina

La pell ratllada d’una llimona

Mantega (opcional, per enfornar)

 

Elaboració:

Primer de tot, preescalfem el forn a 180ºC.
Seguidament, batem els ous amb el sucre fins que quedin d’un color blanquinós. Afegimla ratlladura de llimona i la farina, i ho barregem amb una espàtula. Posem la massa en una mànega amb un broc petit i llis i anem fent pilonets en una placa de forn untada amb mantega o coberta amb paper d’estrassa. Poseu-ho al forn a 180º fins que les pastes s’assequin i es daurin una mica.
També podem utilitzar uns motlles de silicona per fer-los.

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta