Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill amb cervesa i escalivada

Publicat dia 20 agost 2012 1r Dia Cuina. conill
Aquesta és la recepta que vam presentar l’any passat al 1r Dia Cuina.

Enguany, es celebra el Primer Dia CUINA. El propòsit és aplegar el màxim de lectors i amics de la revista CUINA en una diada. La festa tindrà lloc el dissabte 22 de setembre, a Manlleu, en el marc de la Festa del Porc i la Cervesa. La veureu explicada al detall aquí:

 

Els amics de la revista CUINA han organitzat el Primer Concurs de Receptes amb Cervesa per a Blogaires. Es tracta que les persones que publiquem d’un blog gastronòmic els hi enviem una recepta que contingui cervesa entre els ingredients.
Triaran les 25 finalistes i, d’entre aquestes, un jurat qualificat n’escollirà tres guanyadores, una per cada categoria: cuina creativa, estil tradicional i postres.

Jo de moment, en presentaré aquesta d’estil tradicional.

Ingredients per a 4 persones:

1 Conill (1 kg i quart, aproximadament)
2 Cebes tendres
2 Grans d’all
1 Pastanaga
1 Got de cervesa
1 Fulla de llorer
Una mica d’orenga
Una mica de farigola
Sal
Pebre negre acabat de moldre
Oli d’oliva verge extra
Escalivada (per acompanyar el plat)

 

Elaboració:

Tallem el conill en 8 trossos i el salpebrem.
A continuació, el fregim amb oli d’oliva a foc fort, fins que ens quedi ben daurat. El reservem.
Seguidament, i en el mateix hi tirem la ceba i la pastanaga trinxades petites i en fem un sofregit , poc a poc i amb aquesta petita dosis de paciència necesària.
Quan tinguem el sofregit quasi fet hi afegim els grans d’all i les herbes (en poca quantitat, hem de tenir amb compte que en qualsevol guisat no ha de destacar cap sabor per sobre de l’altre)
Ho deixem tot una estoneta fins tenir el sofregit llest.
En aquest moment hi afegirem el conill, li donarem uns tombs, el ruixarem amb la cervesa i ho deixerem coure fins que redueixi el suc i tinguem el conill “content”. O sigui, que s’hagi begut la cerveseta i quedi ben tendret.
I ja tenim el guisat llest!
Acompanyarem el conill amb una mica d’escalivada per completar el plat i així podem tenir un excelent plat únic.
Que vagi de gust!

 

Aquest proper 21 de setembre 2013 es celebrarà el 2n Dia Cuina a Manlleu i aquesta és la nostra recepta:
 

Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Comenta