Arriba el 2n Dia Cuina que organitzen els amics de la revista CUINAÂ el dia 21 de setembre, amb motiu de la Festa del Porc i la Cervesa de Manlleu.
Els blogaires estem convocats aquest any a concurs amb una recepta de Pernil Cuit. Els 25 finalistes tindran l’oportunitat de ser convidats a tota unes serie d’actes aquest dia.
Les tres receptes guanyadores, tradicional, creativa i saludable tindran també el seu premi.
Nosaltres hi vam ser-hi l’any passat i ens ho vam passar molt i molt bé, per això hem fet aquesta recepta, esperant com a mÃnim que estigui entre les 25 finalistes i si és aixÃ, guanyar. I perquè no? Encara que la competència no ho possarà gens fà cil, hi ha blogaires de molt alt nivell.
I si no pasa res de tot això, ens quedarà el plaer d’haver-hi participat.
Ingredients per 2 persones:
4 talls de pernil cuit
12 Gambes grosses (De Palamòs, Blanes, Arenys, Vilanova…)
600 g de camagrocs
2 escalunyes
3 o 4 tomà quets ratllats (sense pell ni llavors)
2 culleradetes de crema fresca
1/2 copeta de conyac
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre blanc
Cibolet
Flors comestibles (Per decorar el plat)
Elaboració:
Â
El primer que farem serà separar el caps de les cues de les gambes, les pelem i resevem.
A continuació, prepararem la crema de gambes:
En una paella amb oli d’oliva verge sofregirem una mica les escalunyes picadetes, un cop siguin transparents i afegirem els caps (Reservant-ne un parell per la decoració del plat) i les pells de les gambes donant-li un tomb a tot plegat. Seguidament i posem el tomà quet i deixem que es cogui tot una miqueta, hi tirarem el conyac i ho flamegem. Deixem reduir i afegim una mica de fumet.
A continuació, ho triturem tot amb la batedora i ho pasem per un colador fi.
Finalment hi afegim dues culleradetes de crema fresca, un polsim de pebre blanc i rectifiquem de sal.
Preparació dels farcellets:
Primer, saltarem en una paella amb oli els camagrocs, quan hagin deixat anar la seva aigua i tirarem les cues de les gambes tallades a trossets (Com amb els caps, en reservarem tres o quatre per el montatge final del plat)
Una vegada saltats les cues i el camagrocs hi afegirem una mica de la crema que hem preparat i ja podrem fer el farcellets embolicant el pernil cuit amb la farsa i lligant-los amb una mica de cibolet.
Montatge del plat:
Posarem una mica de la crema de gambes al fons i al damunt els farcellets, les gambes, alguns camagrocs i floretes tal i com veieu a les fotos o com dicti la vostra imaginació.
Aquests seran els premis:
 Aquesta és la recepta que vam presentar l’any passat:
CONILL AMB CERVESA I ESCALIVADA
Â
Ostres…jo també tenia pensat participar-hi, però aquesta proposta teva és molt difÃcil de superar!!! Quin goig!
Participa, Mònica! A veure si hi ha sort i ens veiem a Manlleu.
Good day! This is my 1st comment here so I just wanted to give a quick shout out and say I truly enjoy reading your blog posts. Can you recommend any other blogs/websites/forums that go over the same topics? Thanks for your time!
In the same blog, in the right column you will find other websites and blogs. Hope you like!
Hey there, You’ve done a great job. I will definitely digg it and personally recommend to my friends.
I’m sure they will be benefited from this web site.
Estoy entusiasmado de encontrar articulos donde ver informacion tan practica como esta. Gracias por aportar este post.
Saludos
Moltes Grà cies!
Eduard.
I simply want to tell you that I’m very new to blogging and site-building and definitely liked you’re page. More than likely I’m going to bookmark your blog post . You absolutely have remarkable articles. With thanks for sharing with us your web page.
Incredible points. Great arguments. Keep up the great work.
Thanks! 😉