Arròs negre (Amb sípia i carxofes)

Publicat dia 19 gener 2013 arrossos. cuina catalana
blog1
Ingredients per a 4 persones:

4 tassetes d’arròs bomba
1 sípia (amb la seva salsa i tinta)
4 carxofes
1/2 ceba petita
1 pebrot verd
4 grans d’all
1 tomàquet madur
Fumet de peix (2 mides per cada mida d’arròs i una mica més)
Oli d’oliva verge extra
Sal
blog3

Elaboració:

Netegem i tallem la sípia guardant-ne la melsa o salsa i la seva tinta. Jo sempre recomano congelar o coure amb una mica de fumet les dues coses (Salsa i tinta) per tal d’eliminar qualsevol tipus de microbi. També podem utilitzar tinta de la que venen als comerços.
Posem en una paella un bon raig d’oli d’oliva i saltem una miqueta la sípia. Reservem.
En el mateix oli fem un sofregit, posant-hi primer la ceba fins que sigui rosseta i a continuació el pebrot i els alls picadets i al cap d’una estoneta el tomàquet. Per acabar hi afegim la salsa de la sípia.
Vull insistir en el tema de la paciència a l’hora de fer el sofregit, com més en tinguem, millor serà el resultat final.
Quan estigui el sofregit fet i tirem l’arròs i el rossegem una mica, a continuació hi afegim la tinta, la sípia i les carxofes talladetes i el fumet bullint.
Tres minuts a foc fort, rectificant de sal, si cal, dotze a foc mitjà, uns altres tres a foc fort i arròs a punt!
Nota: Recomanem que la sèpia sigui sobretot de la bruta, la que ja venen neta, no té gairebé gust.
blog2
Maridatge del arròs negre:
En aquest arroç negre amb sípia, la carxofa en aquest cas no restará potència al plat doncs segons quins plats es la desgràcia dels vins (com els espàrrecs)
Decididament, com que no pago jo, millor un Cava rosat, de Mª Rosa Cardona de Rovellats, si no hi és rosat, és igual, un brut també acompanyarà. Bon profit!!
Agustí Salas Rolland.
 

Receptes similars: arrossos

Arròs a la Cassola a la Catalana

Publicat dia 24 març 2015

  Deixant de banda les polèmiques que, si paella o que si arròs, tot i reiterar que el seu nom ve donat en principi pel recipient en el qual es fa (Com l’escudella, per exemple, que antigament donava nom al…

Llegeix-ne més

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta