Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Pollastre de pagès amb samfaina

Publicat dia 5 agost 2013 cuina catalana. pollastre

 

Ingredients:

Un bon pollastre de pagès
Samfaina (Veure recepta)
Sal 
Pebre negre
Oli d’oliva verge extra
1 Copeta de conyac
1 Copeta de vi (Blanc, ranci o al nostre gust)

 

 

Elaboració:

Primer de tot tallem el pollastre en vuit trossos, li podem demanar al carnisser que ens ho fagi. I diem en vuit talls i podrien ser més, hem de pensar que un bon pollastre d’aquests pot pesar uns 3,4 o 5 Kgs.

En una cassola gran, sofregim el pollastre, prèviament salat i empebrat, fin que quedi ben enrossit. A continuació el flamegem amb el conyac i hi afegim el vi (blanc, ranci o al nostre gust) Ho deixem fer “xup-xup” poc a poc fins que el pollastre sigui gairebé cuit, si cal hi podem afegir una mica d’aigua o, molt millor, brou.
Seguidament, afegim la samfaina, que com podreu comprovar a la recepta,(Samfaina), haurem deixat una mica crueta per acabar la seva cocció amb el pollastre.
Ho deixem coure tot plegat una estona fins tenir-ho cuit. 
Recomanem fer aquest plat d’un dia per l’altre.


També podriem fer el pollastre i la samfaina tot plegat, però acostumo a fer la samfaina a part, perquè al posar-mi, aprofito per fer-ne sempre una mica més i poder fer-ne més d’un plat diferent.

 

 

Com sempre, en totes les nostres receptes, hem comptat amb la col·laboració del comerç de proximitat, els nostres amics de Carnisseria Alfonso.

Per a més informació, cliqueu l’imatge

Maridatge del plat:

Pendent d’actualització.


Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: pollastre

Pollastre Farcit de Nadal

Publicat dia 19 desembre 2013

   Pollastre farcit amb prunes, Capó farcit, Capó a la Rei en Jaume, Gall de Nadal. Una recepta de festa i, sobretot, de Nadal, que trobem pràcticament arreu de Catalunya i la resta de països de llengua catalana, amb algunes…

Llegeix-ne més

Pollastre rostit al forn a la catalana

Publicat dia 17 novembre 2013

    Normalment, els rostits a la catalana es solen fer en cassola, però també els fem al forn. El rostit és el nom d’una tècnica de cocció molt popular i típica de la cuina catalana. Consisteix a coure aus o carn estovant-les i…

Llegeix-ne més

Comenta