Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Fesols “Genoll de Crist” amb verdures.

Publicat dia 8 octubre 2013 llegums. llegums verdures i hortalisses

 

 

No només preparem plats molt elaborats i complicats perquè, que més sofisticat que uns bons fesols? Simplement bullits i amb un raig d’un bon oli d’oliva ja son per llepar-se’n els dits! A vegades no ens cal disfressar-lis gaire el sabor.

El fesol és un llegum d’una aportació  vitamínica molt bona i un elevat valor proteínic. Tenim la sort de viure aprop de la conca de la Tordera, que és una terra òptima pel cultiu de diferents varietats de fesols en complementarietat amb el clima i l’aigua.

Aquestes són algunes varietats.

Fesol de la neu
Fesol de la floreta
Fesol del sastre
Fesol del bitxo
Fesol del ganxet
Fesol del genoll de crist
Fesol menut ull ros
Fesol del Carai

Els que ens ocupen aquesta recepta són els anomenats “Genoll de Crist” , sabrosos i deliciosos, i que, acompanyades per unes verduretes fan un plat molt ric, complet i saludable. Apte també per a vegans.

 

 

Ingredients:

400 g de fesols “Genoll de Crist”

Bròquil

Coliflor

Oli d’oliva verge extra

Aigua mineral

Sal

Herbes aromàtiques (Opcional)

 

 

Com bullir els fesols:

Els tindrem primer en remull la nit abans amb aigua mineral que els cobreixi sobradament, hem de tenir amb compte que, com a mínim, doblaran el seu volum.

Els rentarem amb aigua abundant i els posarem en una olla amb aigua freda que posarem al foc. Quan arrenquin el bull, els “espantarem”, és a dir, hi tirarem una mica d’aigua freda perquè trenqui el seu bull. Farem aquesta operació un parell de vegades i els deixarem coure a foc molt lent uns 90 minuts amb l’olla tapada. Quan faltin uns 10 minuts per acabar la cocció, rectificarem de sal. Deixarem refredar en la mateixa olla.

Opcionalment, li podem posar alguna herba aromàtica al nostre gust.

Elaboració del plat:

Farem les verdures escollides al vapor o bullides i les afegirem als fesols amb el suc d’ambdues coses. Amanim amb un bon raig d’oli d’oliva verge i plat a punt!

 

 

 

 

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Faves tendres i Carxofes ofegades.

Publicat dia 17 abril 2014

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals doméstics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums verdures i hortalisses

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com…

Llegeix-ne més

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Comenta