Arribada la fresqueta, ens venen molt de gust coses calentones. Diguem-ne à pats de cullera, sopes, brous, cremes… Aqui en tenim una altra, dolceta, molt fà cil de fer i apta per a tots els públics.
Ingredients:
1 carbassa mitjaneta
4 pastanagues
1 porro
Oli d’oliva verge extra
Aigua o brou de verdures
Sal
Cibolet
Preparació:
Mireu si és fà cil: Només ens cal agafar una olleta i posar-la al foc amb un raig d’oli d’oliva per sofregir una miqueta el porro. Una vegada una mica sofregit, hi afegim les pastanaga tallades a trossets i ho sofregim uns minuts. A continuació, hi posem la carbassa també talladeta, li donem uns tombs i hi tirem aigua o brou de verdures que ens cobreixi sobradament el contingut i ho deixem bullir fins que tant la carbassa com les pastanagues siguin tobes. Rectifiquem de sal
Triturem tot plegat amb la batedora i ho pasem per un colador fi. Servim amb una mica de cibolet picat al damunt.
És preferible fer curt d’aigua o brou, si ens queda espèssa sempre som a temps d’afegir-ne una mica més.
Hi ha qui també afegeix al final de la cocció un ratjolà de nata lÃquida (Al estil francès)
També hi podem posar una mica de formatge ratllat o en porcions.Â