Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Crema de Pastanaga i Carbassa

Publicat dia 17 novembre 2013 cuina vegana. sopes i cremes

 

Arribada la fresqueta, ens venen molt de gust coses calentones. Diguem-ne √†pats de cullera, sopes, brous, cremes… Aqui en tenim una altra, dolceta, molt f√†cil de fer i apta per a tots els p√ļblics.

 

Ingredients:

1 carbassa mitjaneta

4 pastanagues

1 porro

Oli d’oliva verge extra

Aigua o brou de verdures

Sal

Cibolet

 

Preparació:

Mireu si √©s f√†cil: Nom√©s ens cal agafar una olleta i posar-la al foc amb un raig d’oli d’oliva per sofregir una miqueta el porro. Una vegada una mica sofregit, hi afegim les pastanaga tallades a trossets i ho sofregim uns minuts. A continuaci√≥, hi posem la carbassa tamb√© talladeta, li donem uns tombs i hi tirem aigua o brou de verdures que ens cobreixi sobradament el contingut i ho deixem bullir fins que tant la carbassa com les pastanagues siguin tobes. Rectifiquem de sal

Triturem tot plegat amb la batedora i ho pasem per un colador fi. Servim amb una mica de cibolet picat al damunt.

√Čs preferible fer curt d’aigua o brou, si ens queda esp√®ssa sempre som a temps d’afegir-ne una mica m√©s.

Hi ha qui també afegeix al final de la cocció un ratjolí de nata líquida (Al estil francès)

També hi podem posar una mica de formatge ratllat o en porcions. 

Receptes similars: cuina vegana

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastron√≤miques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarr√≥ o simplement…

Llegeix-ne més

Fideus d’arr√≤s amb verdures

Publicat dia 11 febrer 2014

  Ingredients: Fideus d’arr√≤s Carbass√≥ Alberg√≠nia Ceba Pebrot vermell Pebrot verd Oli d’oliva verge extra Salsa de soja Elaboraci√≥: El primer que hem de fer √©s posar els fideus en remull en aigua calenta, un m√≠nim d’una hora (Uns 80…

Llegeix-ne més

Receptes similars: sopes i cremes

Vichyssoise

Publicat dia 5 juliol 2014

  Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina aut√≤ctona, la de casa nostra, per√≤ tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…

Llegeix-ne més

Crema de meló

Publicat dia 3 juliol 2014

La podem fer “a la francesa” amb nata l√≠quida i mantega, per√≤ l’hem preferit fer m√©s natural, aprofitant aquest fruit tant refrescant i amb diverses varietats, principalment¬†valencianes, que tenen l’escor√ßa verda: Mel√≥ d’Elx, Mel√≥ d’Ontinyent,¬†Pinyonet,¬†Mel√≥ Roget,¬†Pell de garipau etc.¬†Altres varietats…

Llegeix-ne més

Comenta