Crema de Pastanaga i Carbassa

Publicat dia 17 novembre 2013 cuina vegana. sopes i cremes

 

Arribada la fresqueta, ens venen molt de gust coses calentones. Diguem-ne àpats de cullera, sopes, brous, cremes… Aqui en tenim una altra, dolceta, molt fàcil de fer i apta per a tots els públics.

 

Ingredients:

1 carbassa mitjaneta

4 pastanagues

1 porro

Oli d’oliva verge extra

Aigua o brou de verdures

Sal

Cibolet

 

Preparació:

Mireu si és fàcil: Només ens cal agafar una olleta i posar-la al foc amb un raig d’oli d’oliva per sofregir una miqueta el porro. Una vegada una mica sofregit, hi afegim les pastanaga tallades a trossets i ho sofregim uns minuts. A continuació, hi posem la carbassa també talladeta, li donem uns tombs i hi tirem aigua o brou de verdures que ens cobreixi sobradament el contingut i ho deixem bullir fins que tant la carbassa com les pastanagues siguin tobes. Rectifiquem de sal

Triturem tot plegat amb la batedora i ho pasem per un colador fi. Servim amb una mica de cibolet picat al damunt.

És preferible fer curt d’aigua o brou, si ens queda espèssa sempre som a temps d’afegir-ne una mica més.

Hi ha qui també afegeix al final de la cocció un ratjolí de nata líquida (Al estil francès)

També hi podem posar una mica de formatge ratllat o en porcions. 

Receptes similars: cuina vegana

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Fideus d’arròs amb verdures

Publicat dia 11 febrer 2014

  Ingredients: Fideus d’arròs Carbassó Albergínia Ceba Pebrot vermell Pebrot verd Oli d’oliva verge extra Salsa de soja Elaboració: El primer que hem de fer és posar els fideus en remull en aigua calenta, un mínim d’una hora (Uns 80…

Llegeix-ne més

Receptes similars: sopes i cremes

Vichyssoise

Publicat dia 5 juliol 2014

  Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina autòctona, la de casa nostra, però tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…

Llegeix-ne més

Crema de meló

Publicat dia 3 juliol 2014

La podem fer “a la francesa” amb nata líquida i mantega, però l’hem preferit fer més natural, aprofitant aquest fruit tant refrescant i amb diverses varietats, principalment valencianes, que tenen l’escorça verda: Meló d’Elx, Meló d’Ontinyent, Pinyonet, Meló Roget, Pell de garipau etc. Altres varietats…

Llegeix-ne més

Comenta