M’encanten les galtes! Sempre m’han agradat. A la brasa, guisadetes, al forn, amb os, sense. I ja que és un plat bastant econòmic, el podem fer habitualment, pot ser un bon esmorzar de forquilla o un bon dinar…
Ingredients:
4 galtes porc
1Â ceba
1 porro
2 ó 3 grans d’all
1 pastanaga
2 tomà quets petitons ratllats
Una mica de pebrot verd i vermell
1 got vi negre
1 copeta de conyac
2 gots brou de carn o verdures
1 farcellet d’herbes (Farigola, llorer, orenga, romanÃ…..)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre negre
Elaboració:
En una safata per anar al forn, hi tirem un raig d’oli i hi posem la bresa (Tota la verdura) tallada petita i les herbes. Posem les galtes i un altre raig d’oli i enfornem a 250º uns minuts, donant-li a volta a les galtes.
Treiem la safata del forn, separem les galtes i les posem en una cassola.
Seguidament, triturem la bresa, la passem per un colador fà i la tirem a la cassola de les galtes.Â
Deixem coure uns minutets molt poc a poc i ja les tindrem a punt de solfa!
També podem servir les galtes directament sense triturar la bresa.
Maridatge del plat:
Tot un clà ssic de la nostre cuina i fins i tot mes enllá de l’Ebre on li diuen “carrillada”, un plat agradable alimentós i amable amb la butxaca. Un negre Montesierra de Bodegas Pirineus de Barbastro, armònic i que mai falla !!.