Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Galtes de porc al forn

Publicat dia 7 novembre 2013 carns. esmorzars de forquilla. porc

M’encanten les galtes! Sempre m’han agradat. A la brasa, guisadetes, al forn, amb os, sense. I ja que és un plat bastant econòmic, el podem fer habitualment, pot ser un bon esmorzar de forquilla o un bon dinar…

Ingredients:

4 galtes porc

1 ceba

1 porro

2 ó 3 grans d’all

1 pastanaga

2 tomàquets petitons ratllats

Una mica de pebrot verd i vermell

1 got vi negre

1 copeta de conyac

2 gots brou de carn o verdures

1 farcellet d’herbes (Farigola, llorer, orenga, romaní…..)

Oli d’oliva verge extra

Sal

Pebre negre

 

 

Elaboració:


En una safata per anar al forn, hi tirem un raig d’oli i hi posem la bresa (Tota la verdura) tallada petita i les herbes. Posem les galtes i un altre raig d’oli i enfornem a 250º uns minuts, donant-li a volta a les galtes.

Passats aquests primers minuts hi afegim el vi negre i el conyac i ho deixem una altra estona, perquè redueixi una mica l’alcohol. Seguidament, ho banyem amb una mica d’aigua o brou i posem el forn a uns 160º uns 90 minuts, donant-li la volta a les galtes varies vegades i remullant-les amb el seu suc, perquè es fagin bé d’ambdós costats.


Treiem la safata del forn, separem les galtes i les posem en una cassola.
Seguidament, triturem la bresa, la passem per un colador fí i la tirem a la cassola de les galtes. 
Deixem coure uns minutets molt poc a poc i ja les tindrem a punt de solfa!

També podem servir les galtes directament sense triturar la bresa.

 

 

 

 

Maridatge del plat:

Tot un clàssic de la nostre cuina i fins i tot mes enllá de l’Ebre on li diuen “carrillada”, un plat agradable alimentós i amable amb la butxaca. Un negre Montesierra de Bodegas Pirineus de Barbastro, armònic i que mai falla !!.

Agustí Salas Rolland.
I com amb totes les nostres receptes, comerç de proximitat! 😉

Receptes similars: carns

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 ó 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomàquets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Braó de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014

  El braó de porc  és una part de l’especejament del porc: El braó està situat entre la unió dels dos ossos de la pota on es forma el colze. Té un sabor fort, és molt aromàtic, conté abundant greix…

Llegeix-ne més

Receptes similars: porc

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com…

Llegeix-ne més

Dijous Gras, Llarder o Jarder

Publicat dia 26 febrer 2014

  Dijous Gras, Jarder o Llarder, també conegut com el “Dia de l’ou i el porc”, “Dia de la truita” o “Dijous de les Llardufes” (Empordà), és el tret de sortida de les festes de Carnaval arreu del territori català….

Llegeix-ne més

Comenta