Ja tenim la Quaresma a tocar!  A totes les pastisseries ja podem trobar bunyolets. I els de Quaresma o de l’Empordà (Brunyols)  Són tant bons aquests bunyolets de vent tant esponjosos!. Fins i tot farcits de nata, crema o xocolata.
I els podem fer a casa, que són facilets de fer!
I si voleu veure la recepta dels Brunyols de l’Empordà , només he de clicar aquesta imatge:
Però anem a la recepta dels de vent:
Ingredients:
100 grams de farinaÂ
25Â grams de mantegaÂ
3 ousÂ
1/4Â litre d’aigua
1 pell de llimona (opcional)
sucreÂ
una mica de canyella (opcional)Â
oli Â
sal
anÃs (opcional)
Preparació: Â
Posem en un cassó l’aigua , afegim també l’escorça de llimona, la mantega i una mica de sal.Â
Col·loquem el pot al foc i quan entri en bull, afegim la farina de cop i amb el foc baix, removem bé tot plegat.
Augmentem el foc i continuem la cocció fins que veiem que la barreja es separa de les parets del cassó.Â
Retirem el cassó esperant que la massa es refredi. Afegim ara els ous prèviament batuts, un a un i sense deixar de remenar. L’esponjositat del bunyol dependrà molt de que estigui la massa ben batuda.
Un cop obtinguem una massa homogènia, amb l’ajuda d’una cullera prenem la mesura per formar els bunyols i fregim en una paella amb abundant oli d’oliva ben calent, fins que estan daurats. Quan es dauran d’un costat, ells mateixos es donaran la volta.
Retirem els bunyols i els depositem sobre un plat amb paper de cuina perquè s’absorbeixi l’excés d’oli.
Ara només queda empolvorar els bunyols amb una barreja de sucre i canyella en pols, o sucre sol.
Hi podem posar un ratjolinet d’anÃs.
Una vegada siguin fets els hi podem fer un foradet, i amb l’ajut d’una mà nega farcir-los de crema o nata.Â
O de xocolata! Perquè no!
Per completar la festeta els “regarem” amb una mica de Cava dels nostres amics del “Celler d’en Pla”