Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Bunyols de vent

Publicat dia 28 febrer 2014 postres. postres i pastisseria

 

Ja tenim la Quaresma a tocar!  A totes les pastisseries ja podem trobar bunyolets. I els de Quaresma o de l’Empordà (Brunyols)  Són tant bons aquests bunyolets de vent tant esponjosos!. Fins i tot farcits de nata, crema o xocolata.
I els podem fer a casa, que són facilets de fer!

I si voleu veure la recepta dels Brunyols de l’Empordà, només he de clicar aquesta imatge:

 

Però anem a la recepta dels de vent:

Ingredients:

100 grams de farina 
25 grams de mantega 
3 ous 
1/4 litre d’aigua
1 pell de llimona (opcional)
sucre 
una mica de canyella (opcional) 
oli  
sal
anís (opcional)

 

 

Preparació:  

Posem en un cassó l’aigua , afegim també l’escorça de llimona, la mantega i una mica de sal. 
Col·loquem el pot al foc i quan entri en bull, afegim la farina de cop i amb el foc baix, removem bé tot plegat.
Augmentem el foc i continuem la cocció fins que veiem que la barreja es separa de les parets del cassó. 

Retirem el cassó esperant que la massa es refredi. Afegim ara els ous prèviament batuts, un a un i sense deixar de remenar. L’esponjositat del bunyol dependrà molt de que estigui la massa ben batuda.
Un cop obtinguem una massa homogènia, amb l’ajuda d’una cullera prenem la mesura per formar els bunyols i fregim en una paella amb abundant oli d’oliva ben calent, fins que estan daurats. Quan es dauran d’un costat, ells mateixos es donaran la volta.

Retirem els bunyols i els depositem sobre un plat amb paper de cuina perquè s’absorbeixi l’excés d’oli.
Ara només queda empolvorar els bunyols amb una barreja de sucre i canyella en pols, o sucre sol.

Hi podem posar un ratjolinet d’anís.

Una vegada siguin fets els hi podem fer un foradet, i amb l’ajut d’una mànega farcir-los de crema o nata. 
O de xocolata! Perquè no!

 

 

Per completar la festeta els “regarem” amb una mica de Cava dels nostres amics del “Celler d’en Pla”

 

Receptes similars: postres

La nostra visita a Alemany (L’experiència més dolça)

Publicat dia 1 setembre 2014

  Fa uns dies enrere, vam ser amablement convidats a visitar les instal·lcions de gelats i xocolates Alemany, de Malgrat de Mar. Vam gaudir de valent veient la producció de l’empresa i de la seva qualitat de producte. Sincerament, ja…

Llegeix-ne més

Mel i Mató

Publicat dia 8 juliol 2014

  Es tracta d’ unes de les postres més populars a la nostra terra junt amb la crema catalana i d’altres, en què es combina el deliciós mató (llet quallada, originàriament de cabra) amb mel. El mató es produeix a…

Llegeix-ne més

Receptes similars: postres i pastisseria

Mona de Pasqua

Publicat dia 30 març 2015

  La mona és un dolç típic de Pasqua a Catalunya i el País Valencià i fins i tot a la Franja de Ponent. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s’han acabat. Mona podria venir…

Llegeix-ne més

Crema de Sant Josep (Crema Catalana)

Publicat dia 18 març 2015

  La crema catalana actual ja apareix als receptaris medievals catalans, llibre de Sent Soví i llibre del Coch, i es considera les postres més antigues a Europa dins de la seva categoria. La crema catalana, s’espesseix tradicionalment amb midó, mai amb…

Llegeix-ne més

Comenta