Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Pastís de peix i marisc

Publicat dia 31 desembre 2012 amanides. entrants. peix i marisc



Ingredients:

Pa de motllo
1 Cua de rap
Ou dur
Surimi
Gambes
Llagostins
Musclos
Enciam
 
Per a la salsa:

Maonesa
Ketchup
Una mica de suc de taronja
Unes gotetes de salsa Perrins
Unes gotetes de conyac o “Whisky”
El suc dels caps de les gambes


Elaboració:

En primer lloc obrim els musclos al vapor, els treiem de la clova i els reservem.
Bullim lleugerament amb força sal les gambes i els llagostins i el deixem refredar, un cop freds, separem els caps de les cues i les pelem.
Bullim també la cua de rap amb aigua, sal i una fulleta de llorer procurant que no ens quedi massa feta. La deixem refredar.
Els caps de les gambes i llagostins els xafem en un colador xinès per aprofitar-ne el suc per afegir-lo a la salsa rosa que farem.
Piquem tots els ingredients petitons i els barregem en un bol, guardant unes gambetes i llagostins per la decoració del plat.
Fem una salsa rosa amb els ingredients abans esmentats i li afegim el suc dels caps de les gambes i ho barregem tot.
Posem una llesca de pa de motllo sense crosta, la farsa al damunt i així en fem tres o quatre capes. Decorem al nostre gust i pastisset a punt!!

Bon profit i feliç any 2013!!

Maridatge del pastís:

Pel pastís fred de marisc jo gossaría amb un Parxet Cuvée Rosat amb un fons dolç ,a les senyores i senyoretes els hi encanta, que vagi de gust !!

Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: amanides

Esqueixada de Bacallà

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomàquet, trossejat o ratllat, i sovint també s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, Bacallà esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat únic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi és dels millors que…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrants

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió…

Llegeix-ne més

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta