Ingredients:
1 botifarra de pagès
Formatge Havarti
1 xapata rústica
Tomà quet (Per sucar el pa)
Oli d’oliva verge extra
Sal
( La quantitat dels ingredients pot variar segons els nostres gustos)
Elaboració:
Suposo que sabeu bé prou que és o com es fa la botifarra esparracada, consisteix en treure-li la tripa i cuinar-la com si fos carn picada, a mida que la anem coent, es va esmicolant.
Quan la tenim mig feta, afegim a la paella el pebrot escalivat i la ceba confitada i li donem uns quants tombs fins que la tinguem cuita.
Suquem el pa amb tomà quet, l’oli i la sal (Compte amb la sal ja que les botifarres elaborades normalment ja en porten) I hi posem la farsa. Al damunt hi posem uns tallets primets de fomatge Havarti i el posem al forn o salamandra un parell de minuts fins que el formatge sigui fos.
Hem utilitzat aquest tipus de formatge, perquè a nosaltres ens agrada molt, fon rà pid, queda molt melós i no massa fort de gust, però podem posar-hi qualsevol formatge que fongui bé i ens agradi.
Si no disposem de ceba confitada, ho podem fer-ho amb ceba crua, coent-la abans de la botifarra.
Aixà mateix podem comprar el pebrot ja escalivat o una llauneta de pebrot de qualitat.
De totes maneres, us puc assegurar, que si feu la recepta original, és molt més bo, amb diferència. I superior a “algunes” hamburgueses.
Â
Maridatge recomanat:
Un entrepà amb “seny” pot ser tot una aventura, esparrecar un botifarra amb coneixement i ben guarnida es una obra d’art que tots ens atrevim i pocs ho aconseguim , la ceba confitada i el pebrot escalivat es deixen estimar per un formatge fos que li dona carà cter. Rieu-vos doncs de les pizzes i afegiu-li com està manat un vi: Portell de Conca de Barberá us fará la “companyia”.  Un Merlot que promet!
Agustà Salas Rolland.