Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Entrepà de botifarra esparracada, ceba confitada, pebrot escalivat i formatge fos

Publicat dia 16 setembre 2013 cuina catalana. entrepans i torrades

 

 

Ingredients:

1 botifarra de pagès

Ceba confitada

Pebrot escalivat

Formatge Havarti

1 xapata rústica

Tomàquet (Per sucar el pa)

Oli d’oliva verge extra

Sal

( La quantitat dels ingredients pot variar segons els nostres gustos)

 

Elaboració:

Suposo que sabeu bé prou que és o com es fa la botifarra esparracada, consisteix en treure-li la tripa i cuinar-la com si fos carn picada, a mida que la anem coent, es va esmicolant.

Quan la tenim mig feta, afegim a la paella el pebrot escalivat i la ceba confitada i li donem uns quants tombs fins que la tinguem cuita.

Suquem el pa amb tomàquet, l’oli i la sal (Compte amb la sal ja que les botifarres elaborades normalment ja en porten) I hi posem la farsa. Al damunt hi posem uns tallets primets de fomatge Havarti i el posem al forn o salamandra un parell de minuts fins que el formatge sigui fos.

Hem utilitzat aquest tipus de formatge, perquè a nosaltres ens agrada molt, fon ràpid, queda molt melós i no massa fort de gust, però podem posar-hi qualsevol formatge que fongui bé i ens agradi.

Si no disposem de ceba confitada, ho podem fer-ho amb ceba crua, coent-la abans de la botifarra.

Així mateix podem comprar el pebrot ja escalivat o una llauneta de pebrot de qualitat.

De totes maneres, us puc assegurar, que si feu la recepta original, és molt més bo, amb diferència. I superior a “algunes” hamburgueses.

 

 

Maridatge recomanat:

Un entrepà amb “seny” pot ser tot una aventura, esparrecar un botifarra amb coneixement i ben guarnida es una obra d’art que tots ens atrevim i pocs ho aconseguim , la ceba confitada i el pebrot escalivat es deixen estimar per un formatge fos que li dona caràcter. Rieu-vos doncs de les pizzes i afegiu-li com està manat un vi: Portell de Conca de Barberá us fará la “companyia”.  Un Merlot que promet!

Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrepans i torrades

Pernil i Pa amb Tomàquet

Publicat dia 2 abril 2014

  No podia faltar pas en el nostre receptari, aquesta meravella gastronòmica que ens hem fet tant nostra, evidenment pel pa amb tomàquet. Amb pernil serrà o ibèric, normalment provinent de Huelva, d’Extremadura, de Salamanca, Terol… Tot i que tal…

Llegeix-ne més

Biquini de sobrassada, formatge d’ovella i mantega de tòfona

Publicat dia 14 novembre 2013

  Molts ja sabeu que des de fa uns mesos, formem part de la blogosfera Gastronòmicament, i això ens satisfà i ens en sentim molt orgullosos. El mes de setembre passat vam guanyar el 1r premi al Concurs Mossegades, i…

Llegeix-ne més

Comenta