Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Crema de Carbassa amb Bacallà esqueixat

Publicat dia 7 octubre 2013 bacallà. sopes fredes. sopes i cremes

 

Els nostres amics de “Gatronòmicament“, organitzen un altre mes el “Concurs Mossegades“. Aquest octubre va de receptes amb carbassa i ja que hem tingut la sort de guanyar-lo un parell de vegades, ens he animat a presentar-hi també aquesta recepta. Esperem tenir sort! I que us agradi la nostra proposta!

 

Ingredients:

1 Carbassa mitjaneta

1 Porro

Oli d’oliva verge extra

Sal

Aigua mineral

Bacallà dessalat i esqueixat

Oli de cibolet

Alfals germinat

Elaboració:

En una olleta, sofregim una mica el porro amb oli d’oliva i a continuació hi afegim la carbassa a trossets, ho sofregim una mica més i afegim una mica d’aigua i salem una miqueta.

Ho deixem coure uns 10 minuts.

Tot seguit, triturem amb la batedora i ho pasem per un colador fi.

Opcionalment hi podem afegir una miqueta de crema fresca o formatge de Maò ratllat. A mi, personalment, ja m’agrada sense, per fer un plat més natural i sense greixos.

Presentarem en un plat fondo, posant el bacallà, que ja tindrem dessalat i esqueixat, fent una muntanyeta al centre del plat. Al voltant hi posarem la crema de carbassa, a la que hi posarem una mica d’oli de cibolet al damunt. Acabem el plat amb una mica d’alfals germinat.

Per a fer l’oli de cibolet, només hem de triturar-ne una mica amb la batedora amb oli d’oliva verge extra.

Podem servir el plat fred o amb la crema una mica tèbia.

Bo, saludable, facilet de fer i de més bon menjar. Bon profit!

Receptes similars: bacallà

Esqueixada de Bacallà

Publicat dia 12 juny 2015

    L’esqueixada és una amanida feta de bacallà dessalat i esqueixat, acompanyat de diversos ingredients vegetals, i oli d’oliva. D’entre els vegetals no hi pot faltar el tomàquet, trossejat o ratllat, i sovint també s’hi posa ceba i olives….

Llegeix-ne més

Bacallà gratinat amb mussolina d’all

Publicat dia 8 desembre 2014

  Ingredients per 4 persones: 4 talls de morro de bacallà Mussolina d’all Oli d’oliva verge extra Farina Salsa de tomàquet  1 Porro i 1 pastanaga (Per la guarnició) Per a la mussolina d’all: 2 grans d’all escalivats o 1/2…

Llegeix-ne més

Receptes similars: sopes fredes

Vichyssoise

Publicat dia 5 juliol 2014

  Nosaltres, en aquest receptari, sempre tractem de defensar la cuina autòctona, la de casa nostra, però tampoc volem menysprear altre cuines, com en aquest cas la francesa, amb nates i mantegues, en tot cas formidable. El concepte sopa, en…

Llegeix-ne més

Crema de meló

Publicat dia 3 juliol 2014

La podem fer “a la francesa” amb nata líquida i mantega, però l’hem preferit fer més natural, aprofitant aquest fruit tant refrescant i amb diverses varietats, principalment valencianes, que tenen l’escorça verda: Meló d’Elx, Meló d’Ontinyent, Pinyonet, Meló Roget, Pell de garipau etc. Altres varietats…

Llegeix-ne més

Receptes similars: sopes i cremes

Escudella Barrejada

Publicat dia 21 gener 2014

  La paraula “escudella” es refereix al bol amb què, a l’edat mitjana se servien les sopes i els plats amb salsa, que es menjaven amb pa. Més tard, es va passar a designar-ne el contingut. L’escudella i carn d’olla,…

Llegeix-ne més

Escudella i Carn d’Olla

Publicat dia 12 desembre 2013

  Hem volgut fer un petit recull, d’aqui i d’allà, juntament amb la recepta, de la història d’un plat que bé podriem dir que és el plat català per excelència, al menys per nosaltres i amb tots els respectes per…

Llegeix-ne més

Comenta