Els nostres amics de “Gatronòmicament“, organitzen un altre mes el “Concurs Mossegades“. Aquest octubre va de receptes amb carbassa i ja que hem tingut la sort de guanyar-lo un parell de vegades, ens he animat a presentar-hi també aquesta recepta. Esperem tenir sort! I que us agradi la nostra proposta!
Ingredients:
1 Carbassa mitjaneta
1 Porro
Oli d’oliva verge extra
Sal
Aigua mineral
Bacallà dessalat i esqueixat
Oli de cibolet
Alfals germinat
Elaboració:
En una olleta, sofregim una mica el porro amb oli d’oliva i a continuació hi afegim la carbassa a trossets, ho sofregim una mica més i afegim una mica d’aigua i salem una miqueta.
Ho deixem coure uns 10 minuts.
Tot seguit, triturem amb la batedora i ho pasem per un colador fi.
Opcionalment hi podem afegir una miqueta de crema fresca o formatge de Maò ratllat. A mi, personalment, ja m’agrada sense, per fer un plat més natural i sense greixos.
Presentarem en un plat fondo, posant el bacallà , que ja tindrem dessalat i esqueixat, fent una muntanyeta al centre del plat. Al voltant hi posarem la crema de carbassa, a la que hi posarem una mica d’oli de cibolet al damunt. Acabem el plat amb una mica d’alfals germinat.
Per a fer l’oli de cibolet, només hem de triturar-ne una mica amb la batedora amb oli d’oliva verge extra.
Podem servir el plat fred o amb la crema una mica tèbia.
Bo, saludable, facilet de fer i de més bon menjar. Bon profit!