Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Mandonguilles amb Castanyes i Bolets

Publicat dia 30 octubre 2013 bolets. carns. cuina catalana. platillos

blog1

Una recepta de tardor, molt t√≠pica d’aquestes dates, com moltes altres receptes amb castanyes i/o bolets, i que la podem utilitzar pel dinar de Tots Sants. Ho podriem haver fet amb conill, costella de porc, pollastre…Per√≤ avui l’hem fet amb mandonguilles. Espero que us agradi. ūüėČ

Ingredients per 4 persones:

20 o 24 mandonguilles

ceba confitada

2 grans d’all

1 pastanaga

1 tomàquet madur

1 copeta de vi ranci

300 g de castanyes cuites i pelades

300 g de bolets variats

Sal

Oli d’oliva verge extra

 

Per  les mandonguilles:

250 gr. De carn de porc picada
250 gr. De carn de vedella picada
1 ou
Molla de pa sec
1 got de llet
All
Julivert
Farina
Pa ratllat
Sal
Oli d’oliva verge extra

 

blog4

 

Elaboració de les mandonguilles:

Es fa una massa amb les dues carns, l’all picadet, el julivert, el pa remullat amb la llet, l’ou, sal i pebre.
Fem les mandonguilles, les enfarinem i les fregim en oli. Les reservem al damunt d’un paper absorbent, per treure’ls l’excés d’oli.

Elaboració del plat: 

Sofregirem una miqueta el tom√†quet, la pastanaga i l’all en una cassola amb oli d’oliva. Seguidament hi posarem tres o quatre cullerades de la ceba confitada¬†i el vi ranci. Deixerem que redueixi el vi, poc a poc. A continuaci√≥ afegim una culleradeta de farina (Per espessir la salsa) I li donem unes voltetes perqu√® no ens quedi crua.

Banyem la cassola  amb una mica de brou de carn i ho deixem fent xup-xup una estoneta.

Afegim les mandonguilles, les castanyes cuites i pelades (Les podem fer al forn) i els bolets.

Deixem coure tot plegat 10 0 12 minuts i ho deixem reposar (Millor fer el plat d’un dia per l’altre)

Si no tenim ceba confitada feta, podem sofregir-la posant la ceba abans que els altres ingredients.

 

blog3

 

I ara, us explicar√© un secret: Aquesta vegada les mandonguilles les hem comprat fetes. Si son del nostre carnisser de confian√ßa i proximitat, perqu√® no? Us puc garantir que aquestes s√≥n bon√≠ssimes. ūüėČ

 

Per a més informació, cliqueu l'imatge.

Per a m√©s informaci√≥, cliqueu l’imatge.

 

Receptes similars: bolets

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arr√≤s d‚Äôaprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que ten√≠em, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta m√©s‚Ķ I ens ha quedat un arr√≤s de muntanya per llepar-se‚Äôn els dits!…

Llegeix-ne més

Remenat de Camagrocs i Ceba confitada

Publicat dia 24 novembre 2014

Aquesta √©s una recepta molt senzilleta que vam fer al 1er taller de cuina a Coworking Malgrat. En aquest remenat el protagonista √©s el bolet, en aquest cas camagroc, per√≤ podem utilitzar-ne qualsevol tipus en temporada o b√© xampinyons o…

Llegeix-ne més

Receptes similars: carns

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricand√≥, senzillament per la seva t√®cnica de cocci√≥. El fricand√≥ el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aqu√≠ rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Arr√≤s amb Rag√ļ i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que √©s un “arr√≤s a la cubana” amb una altra personalitat. Arr√≤s, ou escaldat i salsa bolonyesa (Rag√ļ), per√≤ anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com √©s coneguda per tots nosaltres i tamb√© arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5‚ÄĮ‚ā¨ el quilo. Podr√≠em haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al Pa√≠s Valenci√†) No √©s un past√≠s, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Comenta