Ingredients:
6 tasses (de les de café) d’arròs bomba
1/2 ceba
3 0 4 grans d’all
1 mica de pebrot vermell
1 mica de pebrot verd
2 tomà quets madurs ratllats (sense pell ni llavors)
250 gr de calamarsons
1 grapadet de pèsols (opcional)
4 carxofes
Oli d’oliva verge extra
Sal
Fumet de peix (dos mides i una mica més de l’arròs)
Elaboració:
Tallem les verdures petitones i fem un sofregit en la paella amb oli d’oliva verge extra.
Quan tinguem el sofregit gairebé fet i ben confitadet hi afegim les carxofes i ho sofregim tot plegat una mica.
Seguidament, hi posem els calamarsons els hi donem uns tombs i ho banyem amb una copeta de vi blanc (Han de quedar cruets, acabaran de coure després)
Afegirem l’arròs i el rossejarem per tal que deixi anar el midó i ens quedi ben solt, a continuació tirem el fumet bullint a la paella i ho deixarem coure 3 minuts a foc rà pid, 12 minuts a foc mitjà i uns altres tres minuts altra vegada a foc fort.
El deixarem reposar uns minutets i plat llest per anar a taula i gaudir de debó!
Maridatge recomanat:
Sembla que l’amic Eduard li ha agafat el “rampell” de la carxofa, no m’extranya, és molsosa, agradable, i saludable,malgrat que la carxofa i el vi son un maridatge difÃcil… El millor es anar en bona companyia, els calamarsos ho són, tenen l’encanteri del mar amb una sabia base d’un sofrefit amb temps i l’ajuda d’un rajolà de vi blanc que en aquest cas és un Godello de GalÃcia, un Valdesil, si el ressultat de la paella es saborós, aquest vi us sorprendrà , que vagi de gust !
Agustà Salas Rolland.