Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Arròs amb Calamarsons i Carxofes

Publicat dia 1 desembre 2013 arrossos. carxofes. peix i marisc

 

 

Ingredients:

6 tasses (de les de café) d’arròs bomba

1/2 ceba

3 0 4 grans d’all

1 mica de pebrot vermell

1 mica de pebrot verd

2 tomàquets madurs ratllats (sense pell ni llavors)

250 gr de calamarsons

1 grapadet de pèsols (opcional)

4 carxofes

Oli d’oliva verge extra

Sal

Fumet de peix (dos mides i una mica més de l’arròs)

 

Elaboració:

Tallem les verdures petitones i fem un sofregit en la paella amb oli d’oliva verge extra.

 

 

Quan tinguem el sofregit gairebé fet i ben confitadet hi afegim les carxofes i ho sofregim tot plegat una mica.

 

 

Seguidament, hi posem els calamarsons els hi donem uns tombs i ho banyem amb una copeta de vi blanc (Han de quedar cruets, acabaran de coure després)

 

 

Afegirem l’arròs i el rossejarem per tal que deixi anar el midó i ens quedi ben solt, a continuació tirem el fumet bullint a la paella i ho deixarem coure 3 minuts a foc ràpid, 12 minuts a foc mitjà i uns altres tres minuts altra vegada a foc fort.

 

 

El deixarem reposar uns minutets i plat llest per anar a taula i gaudir de debó!

 

 

Maridatge recomanat:

Sembla que l’amic Eduard li ha agafat el “rampell” de la carxofa, no m’extranya, és molsosa, agradable, i saludable,malgrat que la carxofa i el vi son un maridatge difícil… El millor es anar en bona companyia, els calamarsos ho són, tenen l’encanteri del mar amb una sabia base d’un sofrefit amb temps i l’ajuda d’un rajolí de vi blanc que en aquest cas és un Godello de Galícia, un Valdesil, si el ressultat de la paella es saborós, aquest vi us sorprendrà, que vagi de gust !

Agustí Salas Rolland.

Receptes similars: arrossos

Arròs a la Cassola a la Catalana

Publicat dia 24 març 2015

  Deixant de banda les polèmiques que, si paella o que si arròs, tot i reiterar que el seu nom ve donat en principi pel recipient en el qual es fa (Com l’escudella, per exemple, que antigament donava nom al…

Llegeix-ne més

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Receptes similars: carxofes

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Carxofes amb Calamarsons

Publicat dia 17 desembre 2014

La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França i…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Comenta