Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Conill amb Samfaina

Publicat dia 20 abril 2014 conill. cuina catalana. slow food

blog1

Podriem ben dir que hem fet un de tants d’aquells plats per excel·lència de la Cuina Catalana. Aquesta és la meva manera de fer-lo, i us puc assegurar que ha estat un autèntic plaer pels sentits, cuinar-lo i després menjar-lo….

Ingredients per a 4 persones:

1 conill de 1kg i mig aprox.
1 branquilló de canyella
4 grans d’all
1 fulla de llorer
1 branqueta de farigola
Una mica d’orenga
Sal
Pebre negre (acabat de moldre)
1 copa de vi ranci
Oli d’oliva verge extra

Per a la samfaina:

(Amb autèntics ingredients ecològics i de proximitat, “Slow Food”)

 

Per a veure la recepta de la SAMFAINA, cliqueu l'imatge

Per a veure la recepta de la SAMFAINA, cliqueu l’imatge

Elaboració:
En una cassola amb oli d’oliva, daurem el conill salpebrat per ambdós costats.
Quan el tinguem ben dauradet, li afegim els alls i deixem que es dorin una mica, a continuació hi afegim el vi ranci, les herbes i la canyella i ho deixem a foc lent fins que redueixi el vi.
En aquest punt ja tenim el conill llest per afegir-li la samfaina, que tindrem ja preparada a part.
Deixem coure el conill amb la samfaina una estona a foc molt lent perquè es barregin bé els ingredients. (Recomano fer-ho el dia abans, ja que si el deixem reposar, l’endemà encara serà més bo.)
Podem acabar també la cocció al forn suau.
Hem de tenir amb compte quan fem la samfaina, en deixar-la una mica crueta, per després acabar-la de fer amb el conill.
blog2
Maridatge recomanat:
“La samfaina es l’art de barreixar verdures que, be soles o per embolcallar-lo, són l’acompanyament que dona vida al plat. El conill es un a bestiola que segons en quins punt de l’estat no tenen gaire predicament, aqui no, de totes les menes i, una d’elles el que avui os presentem.
Un vi,del pais on les herbes donen gust al conill i “ajuden” als ceps. Així doncs os proposo un rosat d’agulla (picant) Maset Abadía que os alegrarán si cap un bon plat. Penedés, evidentment!!”
Agustí Salas Rolland.
nou-abadia-rosat
 

Receptes similars: conill

Arròs amb Conill, Carxofes i Ceps

Publicat dia 14 febrer 2015

  Aquest es un arròs d’aprofitament. Hem agafat una mica de conill rostit que teníem, li hem afegit unes carxofes, un grapat de ceps i alguna coseta més… I ens ha quedat un arròs de muntanya per llepar-se’n els dits!…

Llegeix-ne més

Conill amb Rovellons

Publicat dia 24 setembre 2014

    Ingredients: 1 Conill Un grapat de rovellons 1 Ceba grossa Uns grans d’all 1/2 Pastanaga 1 tomàquet madur 1 Copeta de vi ranci Oli d’oliva verge extra Sal  Pebre negre 1 Farcellet d’herbes Una mica de brou Ingredients…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: slow food

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Amanida de “Cor de bou”, Ventresca de Tonyina, Bacallà esqueixat i Olivada

Publicat dia 21 juny 2014

  Hem fet una “amanideta” per dinar. Ens pot servir perfectament com a plat únic, lleuger i saludable o com a un senyor entrant. He utilitzat aquest tipus de tòmaquet, perquè al menys per a mi és dels millors que…

Llegeix-ne més

Comenta