Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Cap i Pota amb Samfaina

Publicat dia 24 agost 2013 carns. cuina catalana. esmorzars de forquilla
blog1
Us ve de gust un bon “esmorzar de forquilla?  
 
No us enganyaré pas. El cap i la pota l’hem anat a buscar ja cuits al nostre carnisser (CARNISSERIA ALFONSO), perquè no em cansaré de dir que ens encanta i defensem el comerç de proximitat, el del costat de casa.

I, dit això, que dir d’aquest plat? Sentiu l’oloreta? Per sucar-hi pa!! Un “esmorzar de forquilla” com Déu mana. O per dinar….O una tapeta….Fins i tot sense gana!
Ingredients:
Cap i pota de vedella
Samfaina
Brou de carn
Samfaina (Veure recepta)

 

Elaboració:

Com ja us he explicat, tenim el cap i pota ja bullits. Posem en una cassola la samfaina, que haurem deixat prèviament una mica crueta, i la barregem amb el cap i pota, ho banyem amb mig cullerot de brou i ho deixem coure tot plegat una estona a foc lent i quan sigui tot ben cuit, ho deixem reposar al menys un dia.
L’endemà, a disfrutar! I bon profit!

 

 

Maridatge recomanat:

“Quan els veïns de casa couen un capó, els de casa nostre, suquen pa amb l’olor”! Un plat de “toma pan y moja” o el que es el mateix, mitja lliura de pa per barba, de pagés, de bona molla, forquilla va, troç de pa i, amunt el porró! Avui una novetat : Mas del Botó de l’Alforja (Baix Camp), un negre agradable d’una terra vella sempre nova i, si cal en porró i amunt!

Agustí Salas Rolland.

 

 

Receptes similars: carns

Vedella amb Bolets

Publicat dia 30 octubre 2014

  No hauriem de confondre aquest plat amb el Fricandó, senzillament per la seva tècnica de cocció. El fricandó el fem amb filets enfarinats i fregits i amb base d’un sofregit, mentre que aquí rostim o estofem la vedella amb…

Llegeix-ne més

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: esmorzars de forquilla

Galtes de Porc amb Cargols

Publicat dia 22 setembre 2014

  Ingredients: 4 galtes porc 1 kg. (aprox.) de cargols 3 ceba 1 porro 2 ó 3 grans d’all 1 pastanaga 2 tomàquets petitons ratllats Una mica de pebrot verd i vermell 1 got vi negre 1 copeta de conyac 2 gots brou de carn o…

Llegeix-ne més

Braó de Porc al Forn

Publicat dia 1 agost 2014

  El braó de porc  és una part de l’especejament del porc: El braó està situat entre la unió dels dos ossos de la pota on es forma el colze. Té un sabor fort, és molt aromàtic, conté abundant greix…

Llegeix-ne més

Comenta