I, dit això, que dir d’aquest plat? Sentiu l’oloreta? Per sucar-hi pa!! Un “esmorzar de forquilla” com Déu mana. O per dinar….O una tapeta….Fins i tot sense gana!
Samfaina
Brou de carn
Elaboració:
Com ja us he explicat, tenim el cap i pota ja bullits. Posem en una cassola la samfaina, que haurem deixat prèviament una mica crueta, i la barregem amb el cap i pota, ho banyem amb mig cullerot de brou i ho deixem coure tot plegat una estona a foc lent i quan sigui tot ben cuit, ho deixem reposar al menys un dia.
L’endemà , a disfrutar! I bon profit!
Maridatge recomanat:
“Quan els veïns de casa couen un capó, els de casa nostre, suquen pa amb l’olor”! Un plat de “toma pan y moja” o el que es el mateix, mitja lliura de pa per barba, de pagés, de bona molla, forquilla va, troç de pa i, amunt el porró! Avui una novetat : Mas del Botó de l’Alforja (Baix Camp), un negre agradable d’una terra vella sempre nova i, si cal en porró i amunt!