Llenties amb arròs

blog1

 

Sense cap mena de dubte, una de les combinacions més sanes i completes a la nostra taula. Un plat molt senzill i carregat d’energia. Aquí l’hem fet d’una manera completament natural, “apta per a tots els públics” però també explicarem com fer-les més “potents”, que quan arribi el fred, escalfaràn els nostres sentits.

Ingredients:

300 gr. de llenties pardines

1o0 gr.  d’arròs de bona qualitat (pot ser integral)

1 ceba mitjana

2 grans d’all

1 pastanaga (tallada petita)

2 tomàquets madurs (pelats i tallats en 3 o 4 trossos)

Oli d’oliva verge extra

Sal

Llorer

Aigua mineral

 

Elaboració: Primer de tot bullim les llenties amb aigua mineral,  jo acostumo a posar-hi la sal cap el final de la cocció. Podem afegir-hi una fulla de llorer o herbes al gust i uns grans d’all. Reservem. En una olleta a part, posem a bullir l’arròs amb les verdures abans esmentades i quant el tinguem gairebé cuit hi afegim les llenties, amb una mica de suc de la seva cocció (Això és important) acabem de coure fins que l’arròs estigui al seu punt. Deixem reposar uns minuts i servim.

La segona manera de fer-les, com hem dit abans, més potents, és de la següent manera: Seguim el mateix procediment d’abans, però a part haurem fregit amb oli unes saltxixes, una mica de costella de porc i uns trossets de xoriço, després en el mateix oli  farem un sofregit a consciència amb ceba, all i tomàquet.  Quan tinguem el sofregit gairebé fet hi afegim la carn, una copeta de vi ranci o blanc sec (Al gust de cadascú) i deixem que redueixi tot plegat. Una estona abans d’acabar la cocció de l’arròs i les llenties, hi tirem el sofregit amb la carn que hem preparat i acabem de coure tot plegat. Deixem reposar una estoneta i plat llest per menjar!!

Un consell: Si comprem les llenties ja cuites, sobretot que siguin amb el seu suc.

Receptes similars: arròs

Arròs amb Ragú i Ou escaldat

Publicat dia 20 octubre 2014

  Podriem dir que és un “arròs a la cubana” amb una altra personalitat. Arròs, ou escaldat i salsa bolonyesa (Ragú), però anem a pams… Curiosament, la “Salsa bolonyesa” com és coneguda per tots nosaltres i també arreu, a Bolonya…

Llegeix-ne més

Receptes similars: cuina vegana

Mongeta del Ganxet

Publicat dia 7 abril 2014

  Punt i a part creiem que mereix en aquest receptari, aquesta que podriem anomenar com una de les “Pubilles gastronòmiques catalanes”. Hi ha receptes de tota mena amb aquestes mongetes, amb morro i orella, estofades amb botifarró o simplement…

Llegeix-ne més

Fideus d’arròs amb verdures

Publicat dia 11 febrer 2014

  Ingredients: Fideus d’arròs Carbassó Albergínia Ceba Pebrot vermell Pebrot verd Oli d’oliva verge extra Salsa de soja Elaboració: El primer que hem de fer és posar els fideus en remull en aigua calenta, un mínim d’una hora (Uns 80…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Faves tendres i Carxofes ofegades.

Publicat dia 17 abril 2014

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals doméstics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums verdures i hortalisses

Faves a la Catalana

Publicat dia 11 abril 2015

  Les faves a la catalana (faves ofegades, faves sacsades, faves al tombet) És un d’aquests grans plats de la cuina catalana, valenciana i balear a base de faves, ceba, all, cansalada i/o botifarres variades i algunes herbes aromàtiques com…

Llegeix-ne més

Carxofes al Forn

Publicat dia 23 febrer 2015

  La Carxofa als Països Catalans és molt conreada a l’horta del delta del Llobregat, a la vora de Barcelona, al Maresme, al delta de l’Ebre, a Benicarló (amb D.O.) i al Baix Segura (Dolores). Es conrea molt a Espanya, França…

Llegeix-ne més

Comenta