Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Popets amb Pèsols del Maresme

Publicat dia 3 abril 2014 cuina catalana. llegums. mar i terra. peix i marisc

 

Ja us he comentat en més d’una ocasió que som del Maresme i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes perles meravelloses que tenim per aquí a la primavera. Pèsols per a tot arreu! Aquesta vegada amb popets. Us puc assegurar que queden deliciosos.

Ingredients per 4 persones:
1kg. aprox. de popets
2 o 3 cebetes 
2 o 3 tomàquets madurs ratllats (sense pell)
1/2 pebrot vermell
1/2 pebrot verd
2 grans d’all
Julivert
Llorer
Farigola
1 copeta de vi ranci (o blanc sec)
Oli d’oliva verge extra
Sal
Un trosset de xocolata
Elaboració:
Posem la ceba i l’all picadets en una cassola amb un bon raig d’oli i deixem que es fagi una mica, molt poc a poc.
Una vegada nets els popets els afegim a la ceba amb una fulleta de llorer, una mica de farigola  i ho deixem una bona estona a foc mitjà perquè es vagin bebent el seu suc.
A continuació hi tirem els pebrots verd i vermell tallats petits, ho deixem coure 5 min., hi posem el tòmaquet, ratllat sense pells ni llavors, i el coem una estona i ho reguem amb el vi.
Ho deixem coure tot plegat fins que tinguem els popets gairebé cuits. 
En aquest moment hi posarem els pèsols.
3 o 4 minuts abans d’acabar de coure els pèsols hi tirarem una picadeta d’all i julivert i el trosset de xocolata. I ja els tenim llestos! Bon profit!
Maridatge recomanat:
Ets el rei del pesolet!! Una bona armonia entre mar i horta i l’oportunitat de tenir ambdues coses a la mà.
Una ocasió per a gaudir d’un raïm exclusiu a Catalunya, el Picapoll del Bages, un blanc suau, armoniós i passador.
Bon profit i millor enveja!

Agustí Salas Rolland.


Receptes similars: cuina catalana

Popets estofats

Publicat dia 24 novembre 2015

Quan anem al mercat, exercici molt recomanable, hem d’aprofitar el producte de qualitat que trobem a bon preu, en aquest cas uns popets, que no van passar de 5 € el quilo. Podríem haver-los fet de diverses maneres, a manera de…

Llegeix-ne més

Xuixos de Girona

Publicat dia 27 juny 2015

  El xuixo (o “Xut” a les comarques tarragonines, “Tornem-hi” a Badalona o alguns pobles del baix Maresme, o fins i tot “chucho o suso” al País Valencià) No és un pastís, com diu la “Gastroteca” de la Generalitat de…

Llegeix-ne més

Receptes similars: llegums

Mongetes del Ganxet estofades

Publicat dia 22 octubre 2014

  Amb una mica de sort ja les podem trobar noves al nostre poble, Malgrat de Mar i a les comarques del Maresme, La Selva i El Vallès oriental. Un producte de casa, “Slow Food”, de comerç de proximitat. Recentment,…

Llegeix-ne més

Faves tendres i Carxofes ofegades.

Publicat dia 17 abril 2014

Una altra recepta de productes de temporada, de proximitat, km 0. “Slow Food” aquesta gran iniciativa internacional per preservar la cultura de la cuina, els aliments ecològics en general, els animals doméstics i en definitiva, per intentar combatre el “Fast…

Llegeix-ne més

Receptes similars: mar i terra

Pèsols del Maresme amb Calamarsons i Cloïsses

Publicat dia 8 maig 2015

    Sóc del Maresme, i ja sigui per tradició familiar, per proximitat o senzillament perquè ens encanten, moltes vegades hi posem als nostres plats aquestes “perles” meravelloses que tenim per aquí a la primavera. El pèsol, un dels grans…

Llegeix-ne més

Sèpia amb Pèsols del Maresme

Publicat dia 17 març 2015

  En el nostre País, i sobretot al Maresme és molt habitual menjar guisats de peix i marisc amb pèsols. Un dels plats més coneguts a la nostra literatura és el congre amb pèsols, del que ja en parlaven Josep Plà, Vazquez Montalbán i Narcís Comadira,…

Llegeix-ne més

Receptes similars: peix i marisc

Fideus amb Galeres i Calamarsons

Publicat dia 25 febrer 2015

Gambes, escamarlans, llagostins, llamàntols, llagostes… La galera a vegades sembla la cosineta pobre, sembla que només s’hagi d’utilitzar per donar sabor als fumets o als arrosos. Poc apreciada en segons quines cuines i exaltada en d’altres. Jo he arribat a…

Llegeix-ne més

Sardines amb Escabetx

Publicat dia 27 gener 2015

  Potser l’escabetx és una mica oblidat a les nostres taules, tot i ser una de les receptes originals de la cuina catalana més antigues, tal i com explica el mestre Jaume Fàbrega en un dels seus articles: L’Escabetx un plat…

Llegeix-ne més

Comenta