Eduard De plat en plat Ex-xef. Apassionat per la cuina tradicional catalana. "La cuina és el paisatge posat a la cassola". (Josep Pla). "Catalunya, com té una llengua, un dret, unes costums, una història propia i un ideal polític, té la seva cuina" (Ferran Agulló)

Barquetes d’escalivada amb bacallà esqueixat i olivada

Publicat dia 21 febrer 2013 aperitius. entrepans i torrades. Receptes premiades. tapes

 

Aquestes barquetes són la meva aportació al CONCURS MOSSEGADES del mes de febrer organitzat per Anar de Tapes, i que ha aconsseguit el 1r Premi.


Ingredients

Unes llesquetes de pa
Escalivada
Bacallà esqueixat dessalat
Olivada

PER A L’ESCALIVADA:

Pebrot vermell
Pebrot groc (opcional)
Albergínia
Ceba
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre

PER A L’OLIVADA:

300 g d’olives negres espinyolades
oli d’oliva verge extra
sal

Elaboració
ELABORACIÓ DE L’ESCALIVADA:
Per a fer-la, s’han d’escalivar a la brasa o al forn els ingredients segons llur qualitat: amb més foc per als pebrots que per a les albergínies. Avui, és costum embolicar-ho amb paper de plata. Quan tots els vegetals són a punt, es pelen i es posen en un plat gran, assaonats amb sal, pebre i oli. O en fem el plat o acompanyament que volguem.
ELABORACIÓ DE L’OLIVADA:
Triturem les olives amb 2 dits d’oli.
Provem i salem al gust.
ELABORACIÓ DE LES BARQUETES:
Tallem unes llequetes de pa i hi col·loquem una mica d’escalivada, el bacallà dessalat i l’olivada al damunt.
Podem sucar les llesques amb tomàquet.
Estem molt contents d’haver rebut aquest lot de productes mallorquins. Moltes gràcies!

Receptes similars: aperitius

Amanida Russa

Publicat dia 14 juny 2014

  No per clàssica i tòpica hem de deixar de considerar aquesta amanida com una de les grans tapes, aperitiu o plat de la nostra taula. A qui no li ve de gust una tapeta a l’hora del vermutet? Ara…

Llegeix-ne més

Musclos a la marinera

Publicat dia 30 maig 2014

  He vist moltes maneres de preparar els musclos o les cloïsses a la marinera, amb all, sense, amb ceba o sense ceba, amb pebrot, amb pebres etc. Ja que cada mestre té el seu llibre, aquí tenim la versió…

Llegeix-ne més

Receptes similars: entrepans i torrades

Pernil i Pa amb Tomàquet

Publicat dia 2 abril 2014

  No podia faltar pas en el nostre receptari, aquesta meravella gastronòmica que ens hem fet tant nostra, evidenment pel pa amb tomàquet. Amb pernil serrà o ibèric, normalment provinent de Huelva, d’Extremadura, de Salamanca, Terol… Tot i que tal…

Llegeix-ne més

Biquini de sobrassada, formatge d’ovella i mantega de tòfona

Publicat dia 14 novembre 2013

  Molts ja sabeu que des de fa uns mesos, formem part de la blogosfera Gastronòmicament, i això ens satisfà i ens en sentim molt orgullosos. El mes de setembre passat vam guanyar el 1r premi al Concurs Mossegades, i…

Llegeix-ne més

Receptes similars: Receptes premiades

Coca de Recapte

Publicat dia 19 gener 2014

  La coca de recapte o coca de verdures és una coca salada que porta hortalisses escalivades damunt, típicament pebrera o pebrot, albergínia i ceba, o sigui, escalivada. A les zones d’interior és habitual ficar-hi bolets. Tanmateix s’hi pot ficar…

Llegeix-ne més

Les”Braves”de l’Eduard

Publicat dia 23 agost 2013

   Amb aquesta recepta vaig guanyar el juliol del 2013, el concurs “Millor recepta del mes” de Receptes.cat. De sabors no se n’acabarà mai de parlar, escriure i elaborar. I en el cas de les patates braves, cadascú per on…

Llegeix-ne més

Receptes similars: tapes

Croquetes de Bacallà

Publicat dia 20 març 2014

  Aprofitant les jornades de la “Ruta del Bacallà” que es van celebrar entre el 16 de març i el 6 d’abril,vam voler dedicar aquesta recepta al Gremi de Bacallaners de Catalunya. Les croquetes de bacallà amb patata, pebre, canyella…

Llegeix-ne més

Musclos al vapor (Picantons)

Publicat dia 14 març 2014

  Tal i com mana la tradició, per Sant Joan, musclos, sardines i cava. Ingredients: 1 Kg. de musclos de roca 2 grans d’all 1 bitxo 1 trosset de llimona Pebre negre Vi blanc sec Oli d’oliva verge extra Elaboració:…

Llegeix-ne més

Comenta