Aquestes barquetes són la meva aportació al CONCURS MOSSEGADES del mes de febrer organitzat per Anar de Tapes, i que ha aconsseguit el 1r Premi.
Ingredients
Unes llesquetes de pa
Escalivada
Bacallà esqueixat dessalat
Olivada
PER A L’ESCALIVADA:
Pebrot vermell
Pebrot groc (opcional)
AlbergÃnia
Ceba
Oli d’oliva verge extra
Sal
Pebre
PER A L’OLIVADA:
300 g d’olives negres espinyolades
oli d’oliva verge extra
sal
Elaboració
ELABORACIÓ DE L’ESCALIVADA:
Per a fer-la, s’han d’escalivar a la brasa o al forn els ingredients segons llur qualitat: amb més foc per als pebrots que per a les albergÃnies. Avui, és costum embolicar-ho amb paper de plata. Quan tots els vegetals són a punt, es pelen i es posen en un plat gran, assaonats amb sal, pebre i oli. O en fem el plat o acompanyament que volguem.
ELABORACIÓ DE L’OLIVADA:
Triturem les olives amb 2 dits d’oli.
Provem i salem al gust.
ELABORACIÓ DE LES BARQUETES:
Tallem unes llequetes de pa i hi col·loquem una mica d’escalivada, el bacallà dessalat i l’olivada al damunt.
Podem sucar les llesques amb tomà quet.
Estem molt contents d’haver rebut aquest lot de productes mallorquins. Moltes grà cies!